Warme ontbijtjes

Nu het weer bijna herfst is, krijg ik weer trek in warme ontbijtjes. De zomerse smoothies maken plaats voor warme havermoutpapjes met heerlijk geurende en verwarmende kruiden en specerijen.
Om niet elke ochtend hetzelfde havermoutontbijtje naar binnen te werken, deel ik een variant. Dit keer namelijk met zoete aardappel! Want de zoete aardappel is echt enorm veelzijdig.
Je zult merken dat het niet alleen lekker is om de zoete aardappel te eten tijdens het avondeten, maar het is dus ook heel erg geschikt als ontbijt! Mede door de goede voedingswaarden die de zoete aardappel bevat, maakt het dit een super ingrediënt voor je ontbijt! De zoete aardappel bevat veel vezels en complexe koolhydraten, waardoor je er lang tegenaan kunt!
Gezond, heerlijk en verrassend..!

Nodig voor 2 personen:
1 middelgrote tot grote zoete aardappel
6 el havermout
1 banaan
1 appel
250 ml amandelmelk (ongezoet) (of eventueel meer wanneer je de pap te dik vindt)
1 el kaneel
2 tl vanillepoeder- of extract
2 tl kurkumapoeder
1 a 2 handjes walnoten
optioneel: 1 el zoet, zoals honing of kokosbloesemsuiker

Aan de slag:

Schil de zoete aardappel en snijd deze in stukjes.
Zet een pannetje op met ruim water, en breng dit aan de kook. Kook hierin de aardappelstukjes zacht, in circa 10 minuten. Giet de zoete aardappelstukjes daarna af. Laat de aardappelstukjes in de pan zitten. Voeg er de amandelmelk aan toe. Doe de banaan erbij en prak de zoete aardappel en banaan fijn met een vork. Voeg dan de havermout toe en verwarm het op laag vuur, maar laat het niet koken.
Doe de kaneel, kurkuma en vanille erbij. Roer alles goed door elkaar. Zet het vuur uit. Rasp een appel en roer dit ook door de pap, samen met de stukjes walnoten en eventueel het zoet.

Geniet van je heerlijk warm ontbijtje!

Liefs,

Ilse

zoete aardappel kurkuma havermout

Related Posts

Bananenbrood verveelt nooit Er bestaan wel tig recepten van bananenbroden. Ik heb er zelf ook al...

Herfst We kunnen er niet meer omheen; het is herfst! Grauw, regen en harde wind! Maar de herfst is...

Anders dan anders Dit weekend is het Pasen. Dat betekent weer heerlijk gezellig en uitgebreid...

Leave a Reply