Een lekker gezond brood vol met vezels!

Dit brood is lekker, gezond en vullend!
Een fijne manier om extra groente binnen te krijgen! Het brood bevat super veel vezels. Niet alleen door het lijnzaad en havermout, maar ook door de groenten. Door de vele vezels heb je een langer voldaan gevoel en het houdt je bloedsuikerspiegel stabiel. Ook kaneel staat bekend om het stabiel houden van de bloedsuikerspiegel. Een super brood dus wanneer je op je gewicht wil letten.
Daarnaast bevat het brood gezonde vetten door het lijnzaad en de noten.

Het brood zit tussen zoet en hartig in! Dus lekker met een plakje (bio) (geiten)kaas, maar ook lekker met iets zoets, zoals een laagje pindakaas. Ook zonder beleg is dit brood heerlijk! Eet het als tussendoortje, voor bij de lunch of lekker bij een vers gemaakt soepje! Of wat dacht je om het te serveren bij de borrel, met een kaasplankje bijvoorbeeld. Genoeg manieren dus om dit heerlijke brood te eten.

Nodig:
200 g winterpenen (geraspt)
150 g courgette (geraspt)
100 g (glutenvrije) havermout
80 g gebroken lijnzaad*
½ tl zout
2 tl kaneel
1 a 2 el ahornsiroop of appelstroop (van 100% appels, bijvoorbeeld van het merk Crombach)
2 el gesmolten kokosolie
2 (bio) eieren
2 handjes rozijnen
3 handjes rauwe noten

Aan de slag:

Verwarm de oven op 180 graden.
Was de courgette en winterpenen. Rasp ze vervolgens. Doe de geraspte courgette en wortelen in een grote kom.
Voeg hier het lijnzaad, havermout en het zout aan toe. Meng dit goed door elkaar en laat dit ongeveer voor 30 minuten staan.
Klop daarna de eieren erdoorheen. Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten eraan toe en meng alles goed door elkaar.

Bekleed een bakblik met bakpapier of vet deze in met wat kokosolie. doe het beslag in het blik. Strijk de bovenkant mooi glad. Zet het bakblik in het midden van de oven en bak het brood voor 50 a 60 minuten gaar.

*Het advies is om lijnzaad altijd ongebroken te kopen. Hele lijnzaad dus. Breek de zaadjes zelf, in kleine hoeveelheden. Dit gaat gemakkelijk in bijvoorbeeld een koffiemolentje of met een staafmixer. Gebroken lijnzaad wordt namelijk snel ranzig en gaat oxideren. Bewaar lijnzaad altijd op een droge, koele en donkere plek.

wortel-courfettebrood

Related Posts

Bananenbrood verveelt nooit Er bestaan wel tig recepten van bananenbroden. Ik heb er zelf ook al...

Mijn tips voor een gezonde zwangerschap Happy! Alweer 18 weken ben ik in blijde verwachting van ons...

Herfst We kunnen er niet meer omheen; het is herfst! Grauw, regen en harde wind! Maar de herfst is...

Leave a Reply