Een aantal jaar geleden maakte ik al eens de Osawacake. Een broodachtig cake (of een cakeachtig brood) gemaakt op basis van rijst, vol met noten en gedroogd fruit. Lekker voedzaam!
Ik weet niet waarom, maar ineens kreeg ik vandaag weer zin om zo’n soort cake te maken. Maar dan op mijn eigen manier, op basis van quinoa. Hij is goed gelukt, al zeg ik het zelf ;). Het is een combinatie tussen brood en cake.
Heerlijk om zo, naturel te eten. Maar ook heerlijk met een laagje roomboter en/of (suikervrije) jam, appeltroop op notenpasta. Eet het als ontbijt of tussendoortje!
De cake kun je een aantal dagen bewaren in de koelkast. Hij is ook goed in te vriezen. Handig om dit in plakjes te doen. Zo heb je altijd een voedzaam tussendoortje!

Nodig:
90 g (ongekookte) quinoa
50 g (glutenvrije) havermout
30 g amandelmeel (of een ander meelsoort)
7 el sesamzaad + extra
2 el chiazaad
1 el notenpasta
2 el appelstroop (van 100% appels, zonder suiker toegevoegd)
3 el gesmolten kokosolie
200 ml kokosmelk
2 tl kaneel
2 tl vanillepoeder -of extract
1 ei (liever geen ei? Neem dan 2 el psylliumvezelpoeder)
1 tl pure stevia of 1 a 2 el ahornsiroop
1 handje rozijnen
circa 5 dadels of gedroogde abrikozen, in stukjes gesneden
1 flinke hand rauwe noten

Aan de slag:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook de quinoa gaar, volgens de verpakking. Hak de noten grof en snijd de dadels in stukjes. Giet de quinoa goed af. Doe alle ingrediënten in een kom en meng alles goed door elkaar.

Bekleed een bakblik met bakpapier of vet deze in met wat kokosolie/roomboter. Bestrooi de bodem van het bakblik met sesamzaadjes. Giet nu het mengsel in het blik.
Zet het bakblik voor circa 50 a 60 minuten in de oven. Laat de cake daarna goed afkoelen, anders valt hij uit elkaar wanneer je ‘m aansnijdt.
Is ie afgekoeld? Dan kun je genieten!

 

Related Posts

Bananenbrood verveelt nooit Er bestaan wel tig recepten van bananenbroden. Ik heb er zelf ook al...

Herfst We kunnen er niet meer omheen; het is herfst! Grauw, regen en harde wind! Maar de herfst is...

Anders dan anders Dit weekend is het Pasen. Dat betekent weer heerlijk gezellig en uitgebreid...

Leave a Reply