Dit brood is lekker en gemakkelijk te maken. Het kost wel wat tijd omdat je het beslag even moet laten rusten.. Maar moeilijk is het niet!
Doordat er kikkererwtenmeel wordt gebruikt is het brood glutenvrij.
Lekker om te eten bij soep of een salade. Maar ook super om te serveren bij een borrel!

Nodig:

100 g kikkererwtenmeel
200 ml lauwwarm water
1,5 el olijfolie
2 el tapiocameel (verkrijgbaar bij de bio supermarkt)
verse tijm naar smaak
1 tl (Keltisch) zeezout
versgemalen peper
50 g tuinerwtjes (diepvries)
60 g (biologische) schapenfeta
1 tl baksoda + scheutje appelazijn

Aan de slag:

Haal de erwtjes uit de diepvries en laat ze wat ontdooien.
Zeef het kikkererwtenmeel in een grote kom. Zorg dat er geen klontjes inzitten.
Giet geleidelijk het water erbij, terwijl je roert met een garde. Zorg dat het een glad beslag is.
Roer er het tapiocameel en het zout doorheen. Leg een theedoek over het de beslagkom en laat het beslag nu circa 2 uur rusten.

Verwarm de oven op 200 graden.
Roer de olijfolie met een garde door het beslag. Voeg tijm, peper, erwtjes en feta aan het beslag toe. Meng alles goed door elkaar.
Als laatste voeg je het baksoda met een scheutje appelazijn aan het beslag toe. Roer het nogmaals goed door elkaar.

Vet een plat vierkant -of rechthoekig bakblik in of bekleed deze met bakpapier. Giet hier het beslag in.
Zet het bakblik nu voor circa 15 a 20 minuten in de oven. Dit verschilt per oven dus kijk na 15 minuten even of het bood al mooi goudbruin is gebakken.

Haal het brood uit de oven en snijd het in mooie stukken.

Je brood is nu klaar om te serveren! Smakelijk!

platbrood

Related Posts

Bananenbrood verveelt nooit Er bestaan wel tig recepten van bananenbroden. Ik heb er zelf ook al...

Mijn tips voor een gezonde zwangerschap Happy! Alweer 18 weken ben ik in blijde verwachting van ons...

Herfst We kunnen er niet meer omheen; het is herfst! Grauw, regen en harde wind! Maar de herfst is...

Leave a Reply