Lekker snacken..! Hartige havermoutkoekjes!

Heerlijke hartige koekjes om te snacken. Lekker voor op de bank, bij de borrel.
Eet ze gewoon zo, naturel. Of besmeer de koekjes met een lekkere healthy dip!
De smaak van ghee in deze koekjes is erg lekker. Geen ghee in huis?! Je kunt ook (biologische) grasboter gebruiken hoor.

Nodig:
100 g havermout
1 el ghee (op kamertemperatuur)
1 el gebroken lijnzaad*
1 tl rozemarijn
½ a 1 tl Keltisch zeezout
100 ml lauwwarm water


Aan de slag:

Verwarm de oven op 180 graden.

Doe de havermout, Ghee, het lijnzaad, een theelepeltje rozemarijn en het zout in een kom. Roer daar lauwwarm water doorheen. Laat het mengsel nu even staan zodat het water goed wordt opgenomen.

Bekleed een ovenplaat met bakpapier. Schep met een lepel, het beslag op de ovenplaat. Ongeveer 1 eetlepel per koekje. Maak met de bolle kant van de lepel mooie, ronde vormpjes. Druk met de bolle kant de koekjes iets aan.

Bak de koekjes voor circa 40 a 50 minuten af in de oven. Ze moeten een mooie goudbruine kleur krijgen. Laat de koekjes afkoelen, zo worden ze nog wat knapperiger.

 

*Het advies is om lijnzaad altijd ongebroken te kopen. Hele lijnzaad dus. Breek de zaadjes zelf, in kleine hoeveelheden. Dit gaat gemakkelijk in bijvoorbeeld een koffiemolentje of met een staafmixer. Gebroken lijnzaad wordt namelijk snel ranzig en gaat oxideren. Bewaar lijnzaad altijd op een droge, koele en donkere plek.

Related Posts

Bananenbrood verveelt nooit Er bestaan wel tig recepten van bananenbroden. Ik heb er zelf ook al...

Mijn tips voor een gezonde zwangerschap Happy! Alweer 18 weken ben ik in blijde verwachting van ons...

Herfst We kunnen er niet meer omheen; het is herfst! Grauw, regen en harde wind! Maar de herfst is...

Leave a Reply