Soms heb ik gewoon echt even zin in een lekker sneetje brood! Maar omdat ik zo min mogelijk gluten (en het liefst helemaal geen tarwe) eet (PCOS en gluten gaan niet goed samen), eet ik dan meestal een sneetje glutenvrij bio desem brood van YAM. Deze heb ik standaard in de vriezer, maar soms zijn ze toch op en pak ik er mis op omdat de supermarkt deze vaak niet standaard in de winkel heeft.
Dan maak ik zelf een broodje. Het is geen desembrood, want daar gaat meer tijd in zitten. Dit is gewoon even een simpel, snel, maar lekker broodje. Zo kunnen Loli en ik toch van een sneetje glutenvrij brood genieten.
Vaak is er aan brood suiker toegevoegd (lees maar eens de etiketten, echt bizar hoe vaak je dit tegenkomt).
Daarom gebruik ik een halve banaan in het deeg om het brood een licht zoetig smaakje te geven.

Nodig:
50 g glutenvrij havermeel (glutenvrij havermout vermalen tot meel in een blender)
70 g boekweitmeel
1 el psylliumvezels
2 a 3 el kokosolie
150 ml lauwwarm water
snuf zout
1 tl baksoda
scheutje appelciderazijn
1/2 banaan

Aan de slag:

Verwarm de oven op 180 graden.
Meng de meelsoorten door elkaar in een keukenmachine. Mix de rest van de ingredi├źnten (behalve baksoda en azijn, die voeg je namelijk als laatste toe.) in de keukenmachine. Als alles goed door elkaar gemengd is, voeg je het baksoda en azijn aan het deeg toe. Kneed het vervolgens goed met je (natuurlijk je schone) handen en maak er een bol van.
Bekleed een ovenplaat met bakpapier of gebruik een ingevette bakvorm. Leg daar de deegbol op/in. Bak het brood voor circa 30 minuten in de oven.
Zet de oven daarna uit en laat het even rusten in een dichte oven.

homemade glutenvrij brood homemade glutenvrij brood 2

Related Posts

Bananenbrood verveelt nooit Er bestaan wel tig recepten van bananenbroden. Ik heb er zelf ook al...

Mijn tips voor een gezonde zwangerschap Happy! Alweer 18 weken ben ik in blijde verwachting van ons...

Herfst We kunnen er niet meer omheen; het is herfst! Grauw, regen en harde wind! Maar de herfst is...

One Comment
 
  1. Bastiaan 7 juli 2020 at 11:11 Beantwoorden

    Heerlijk licht en luchtig brood! En zo gemaakt…

Leave a Reply