Deze taart is zo goed!
Lekker om eens te variëren tijdens de lunch! Of heerlijk bij een gezonde soep of een makkelijke groene salade! Ideaal wanneer je geen in hebt om uitgebreid te koken of na een drukke dag. Want de taart is super easy en hij is ook goed van te voren te bereiden. De taart is warm super lekker, maar koud smaakt ie ook erg goed!
Je kunt de taart ook heerlijk serveren op een feestje!

Nodig:
100 g (glutenvrije) havermout
2 teentjes knoflook
3 eieren
circa 200 gr diepvries spinazie (geen a la crème!!)
circa 250 gr broccoli
1 rode ui
1 flinke scheut tamari (glutenvrije sojasaus)
chilipoeder of harissa naar smaak
kerriepoeder naar smaak
peper & (Keltisch) zeezout naar smaak
100 gr (biologische) pecorino of geitenkaas

Aan de slag:

Laat de spinazie ontdooien en knijp al het overtollige vocht eruit.

Verwarm de oven op 180 graden.
Snijd de broccoli en stukjes. Was de broccolistukjes.
Kook de broccolistukjes en spinazieblokjes kort, circa 5 minuten, in een pan met een laagje water.  Giet de broccoli en spinazie af en laat het goed uitlekken.
Pel en snijd de knoflooktenen fijn. Pel ook de ui en snijd deze in halve ringetjes.
Doe de havermout in een grote kom. Klop daar de eieren doorheen.
Vervolgens meng je de groenten er doorheen. Maak alles op smaak met tamari, chilipoeder/harissa, kerriepoeder en peper en zout.
Rasp de kaas. Voeg dit ook toe aan het beslag. Houd een gedeelte van de kaas apart voor over de bovenkant te strooien.

Bekleed een springvorm met bakpapier. Giet het beslag in de springvorm. Strooi daar de rest van de kaas overheen.
Zet de taart voor circa 45 minuten in de oven.

Smakelijk!

Variatietip: 

vervang de spinazie voor doperwtjes! Ook heel erg lekker! Je kunt hier ook de diepvries variant voor gebruiken.

 

Related Posts

Bananenbrood verveelt nooit Er bestaan wel tig recepten van bananenbroden. Ik heb er zelf ook al...

Herfst We kunnen er niet meer omheen; het is herfst! Grauw, regen en harde wind! Maar de herfst is...

Anders dan anders Dit weekend is het Pasen. Dat betekent weer heerlijk gezellig en uitgebreid...

Leave a Reply