Kastanje chocoladetaart

Wat fijn om heerlijk te wandelen in de buitenlucht! Zeker tijdens de mooie herfstperiode vind ik het een feest!
Wanneer ik dan zo’n een boswandeling maak, maak ik meteen gebruik van het lekkers wat de natuur ons te bieden heeft. Tamme kastanjes! Afgelopen weekend had ik weer zo’n heerlijke boswandeling gemaakt. Ik had weer flink wat kastanjes bij elkaar gesprokkeld. Thuis ging ik natuurlijk meteen de keuken in om lekker te kokkerellen met mijn vondst. Met als resultaat een heerlijke herfsttaart! Een taart van kastanjes gecombineerd met chocolade. Een super combi!
Kacheltje aan, theetje erbij en een heerlijk stukje taart! Genieten!
Een welverdiende traktatie na een lange boswandeling…!

Nodig voor de bodem:
60 gr kokosolie
75 g havermout
75 g kastanjemeel (verkrijgbaar bij de biologische supermarkt)
2 el kokosbloesemsuiker

Nodig voor de vulling:
200 g (gekookte) kastanjes
4 biologische eieren, gesplitst
100 g (ongezwavelde) gedroogde abrikozen
50 ml gesmolten kokosolie
4 el rauwe cacao
60 ml volle kokosmelk
1 tl vanillepoeder- of extract
2 tl kaneel ceylon
1 tl pure stevia of 1 a 2 el kokosbloesemsuiker/ahornsiroop
1 tl (wijn)steenbakpoeder

Nodig voor de topping:
1 blik volle kokosmelk (je hebt het kokosroom ervan nodig dus zorg dat het blik voor enkele uren in de koelkast heeft gestaan)
1 el kokosbloesemsuiker of ahornsiroop
1 tl vanillepoeder- of extract

Benodigdheden:
keukenmachine/blender taartvorm

Aan de slag:

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Laat de abrikozen weken in een schaaltje met water.
Kook de kastanjes voor ongeveer 30 minuten in een pan op laag vuur.

Splits de eieren. Doe het eigeel in een keukenmachine of blender. Pel de gekookte kastanjes en voeg dit bij het eigeel. Giet de abrikozen af en voeg dit ook toe aan het eigeel en de kastanjes. Ook de kokosmelk, vanille, kaneel en het zoet voeg je hieraan toe. Mix dit nu alles tot een glad mengsel.

Zet een pannetje op laag vuur. Smelt hier de kokosolie in. Wanneer het is gesmolten zet je het vuur uit en meng je er cacaopoeder door. Meng nu de gesmolten cacao door het beslag van eigeel, kastanjes en gedroogde abrikozen. Voeg het bakpoeder toe en meng alles nog even goed door elkaar.

Klop het eiwit stijf. Wanneer je het eiwit stijf hebt geklopt schep je dit luchtig door het beslag.

Maak de bodem. Smelt de kokosolie in een pannetje op laag vuur. Zet het voor uit en meng dit vervolgens door het havermout en kastanjemeel. Voeg hier ook het zoet aan toe. Vet een taartvorm in of bekleed deze met bakpapier. Verdeel het mengsel voor de bodem over de taartvorm. Druk dit aan met de bolle kant van een lepel. Giet hier vervolgens het taartbeslag over. Zet de cake voor circa 50 a 60 minuten in de oven.

Maak ondertussen de topping. Schep het kokosroom uit het blik. Kokosroom is het romige gedeelte uit een blik kokosmelk, dat gescheiden is van het kokoswater, wanneer je het blik voor enkele uren in de koelkast zet. Klop de kokosroom, samen met het zoet en vanille, tot een glad mengsel. Dit gaat het gemakkelijkst met een mixer. Laat de taart eerst afkoelen voor je de topping over de taart verdeelt. Je kunt er nog wat stukjes kastanjes en een beetje kokosbloesemsuiker over de taart strooien.

Je kunt nu heerlijk genieten van je herfsttaart! Enjoy!

dsc05047-3

Related Posts

Bananenbrood verveelt nooit Er bestaan wel tig recepten van bananenbroden. Ik heb er zelf ook al...

Herfst We kunnen er niet meer omheen; het is herfst! Grauw, regen en harde wind! Maar de herfst is...

Anders dan anders Dit weekend is het Pasen. Dat betekent weer heerlijk gezellig en uitgebreid...

Leave a Reply