Van bananenbrood krijg ik nooit genoeg! Ik vind het lekker als tussendoortje, maar het kan ook zelfs als ontbijt gegeten worden.
Mijn dochtertje is er ook dol op! Dus sinds zij er ook van geniet, staat hier regelmatig weer een bananenbrood op tafel. Ik vind het ook voor mijn dochtertje een ideaal tussendoortje. Ik vries plakjes van dit brood in, zodat wanneer we een feestje hebben ik altijd voorbereid ben en mijn dochtertje ook lekker iets kan “snoepen”. Lekker gezond snoepen!

Nodig:
3 (over)rijpe bananen
3 bio eieren
75 g amandelmeel (of rauwe amandelen (of walnoten of hazelnoten) vermalen tot meel in een blender/keukenmachine)
100 gram havermeel (havermout vermalen tot meel in een blender/keukenmachine)
Sap en rasp van 1 biologische citroen
3 tl rozemarijn
1 tl bakingsoda
2 tl vanillepoeder –of extract

Aan de slag:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix het haver – en amandelmeel in een keukenmachine. Voeg hier de bananen en eieren aan toe en mix alles in een keukenmachine of blender tot een beslag. Voeg daar rozemarijn, het sap en de rasp van de citroen en vanille aan toe. Als laatste meng je er het bakingsoda doorheen.
Lekker om eventueel ook nog wat stukjes gedroogd fruit en stukjes noot aan het beslag toe te voegen.

Bekleed een cakeblik met bakpapier of vet deze in met wat kokosolie. Zet het brood voor ongeveer 45 minuten in de oven. Controleer met een cocktailprikker of het bananenbrood gaar is. Wanneer de prikker er schoon uitkomt, is het brood gaar. Is het brood nog niet helemaal van binnen gaar? Zet dan de oven uit en laat het brood nog in de warme oven staan, tot deze is afgekoeld.

Geniet lekker van dit heerlijke bananenbrood!

Variatie: de combi citroen en rozemarijn is echt super! Nog zo’n lekkere combinatie is gember en citroen! Vervang de rozemarijn voor gemberpoeder.

*Ik had er ook nog een kokostopping op gemaakt. Dit maakt het nog lekkerder! Want kokos smaakt ook al zo lekker bij citroen! Gebruik hiervoor 1 blikje volle kokosmelk. Zet dit voor enkele uren in de koelkast. Schep vervolgens alleen de room uit het blik. Mix dit met 1 tl vanille, een beetje citroensap- of rasp en 1 el ahornsiroop of 1 tl stevia.
Deze kokostopping smeer je op het bananenbrood wanneer deze helemaal is afgekoeld. Ik was vergeten om het bananenbrood eerst helemaal af te laten koelen (ongeduldig), waardoor de kokostopping gaat smelten door de warmte. Hier heb ik dus ook geen mooie foto van kunnen maken.

bananenbrood 2 bananenbrood 3

Related Posts

Bananenbrood verveelt nooit Er bestaan wel tig recepten van bananenbroden. Ik heb er zelf ook al...

Mijn tips voor een gezonde zwangerschap Happy! Alweer 18 weken ben ik in blijde verwachting van ons...

Herfst We kunnen er niet meer omheen; het is herfst! Grauw, regen en harde wind! Maar de herfst is...

Leave a Reply