Corona crisis
Wat een rare tijd leven we momenteel in. Gebeurt dit allemaal echt? De Corona crisis houdt iedereen bezig. Ik merk zelf dat ik er ook echt moe van word in mijn hoofd. Continue spookt het door mijn hoofd en bij alles denk ik er over na (mag dit? Kan dit? Niet te dichtbij? Handen wassen! Extra poetsen en desinfecteren).
Plannen die je hebt gemaakt kunnen niet meer doorgaan of zijn ineens onzeker. Geen sociale contacten meer. Tenminste, niet fysiek. Gelukkig leven we in een tijd dat we wel elkaar flink kunnen appen en (video)bellen. En de onzekerheid van het ziek worden houdt me ook bezig. Maar dan vooral de angst over naasten, die tot de risicogroep behoren.. Daarom blijf ik ook netjes zoveel mogelijk binnen.
We leven nu ruim twee weken in deze bizarre situatie. En ik verlang nu al heel erg naar het fijne, onbezorgde leventje dat we hadden. Ineens waardeer je alles veel meer. Dat is een voordeel! Wat ook fijn is aan deze situatie is dat de natuur meer tot rust komt! En we zijn minder druk (met uitzondering van de mensen met vitale beroepen (helden!)) met de verplichtingen en het “moeten” van onszelf en anderen. Je leeft in je eigen bubbel. Je komt toe aan klusjes die al heel lang op je lijstje stonden en waar je eerder niet aan toe kwam. Je hebt meer quality tijd met je gezin. Misschien breng je normaal gesproken ook al wel veel tijd door met je gezin, maar nu heb je écht de tijd voor elkaar! Omdat je minder druk bent met andere dingen. Pak dit dan ook met beide handen aan, en neem de tijd om met elkaar te praten, naar elkaar te luisteren. Je wordt creatief in deze situaties, wat ook zorgt voor leuke verrassende momenten. Lekker de tijd nemen voor en met elkaar door bijvoorbeeld lekker uitgebreid te ontbijten. Verderop vind je een lekker recept die je kunt maken voor dit soort uitgebreide ontbijtjes. 🙂

Boost je immuunsysteem!
Het is een onzekere tijd. We kunnen niet meer doen dan lief zijn voor onszelf en voor elkaar. Goed voor jezelf zorgen en je immuunsysteem te versterken. Dit doe je door zo min mogelijk stress (ook al is dat in deze tijd erg lastig), voldoende slaap. Neem op tijd je rust! Neem ruim voldoende vitamine D3. Yes! Gelukkig schijnt de zon! Maar neem ook nog extra vitamine D3, als in druppeltjes, bijvoorbeeld. Eet in deze periode minder of geen suiker, gluten en zuivel. Eet gezond en gevarieerd!
Echte superfoods en producten met veel antioxidanten zijn blauwe bessen, frambozen (e.a. roodfruit), spinazie, broccoli, paddenstoelen, zoete aardappel, pompoen, pastinaak, wortels. Ook gember, kurkuma en knoflook zijn niet te missen in deze periode en bevatten veel antioxidanten!
Kies vaker voor biologisch. Niet voor iedere groente-en fruitsoort is dat perse nodig. Maar de meest bespoten producten zijn appels, tomaten, komkommer en paprika. Kies deze dus wel liever bio.
Naast heel veel groenten en voldoende fruit eten, is het ook belangrijk om nog extra vitamine C (ascorbinezuur) te nemen. Kies niet voor het goedkoopste merk supplementen. Dit is vaak synthetisch en er zit allerlei rommel in, waar je niets aan hebt. Lees je goed in en laat je goed adviseren welke vitamine C je het beste kunt nemen. Daarnaast verhoogt zink de weerstand tegen infecties en draagt ook bij aan een goede weerstand, en is dus raadzaam om in deze tijd extra te nemen (o.a. noten, pompoenpitten, zonnebloempitten, sesamzaad, lijnzaad, (rauwe)cacao, haver en peulvruchten).
En verder.. Geniet van de kleine dingen!

Zoete aardappel-bananen pannenkoekjes
Omdat veel mensen nu thuis zitten heb je misschien ook wat meer tijd om uitgebreider te ontbijten. Geniet daar dan ook lekker van!
Neem de tijd en maak er een feestje van. Dit kun je bijvoorbeeld doen met deze gezonde pannenkoekjes. En het fijne hiervan is: je hebt meteen een portie groente binnen!

Nodig voor 2 personen:
2 bananen
200 g zoete aardappel (geschild en gaar gekook)
60 g boekweitmeel (of havermeel)
2 (bio) eitjes
1 tl (wijnsteen)bakpoeder
optioneel: kaneel en/of vanillepoeder/extract

Aan de slag:

Mix alle ingrediënten glad met een staafmixer of in een keukenmachine/blender. Verhit een klein beetje kokosolie in een koekenpan.
Maak met 1 ½ a 2 eetlepels van het beslag mooi ronde pannenkoekjes.
Wanneer ze aan beide kanten mooi goudbruin gebakken zijn, zijn ze klaar.
Wil je liever wat dunnere pannenkoekjes, dan kun je aan het beslag nog een scheutje (ongezoete) plantaardige melk toevoegen.
Top af met een notenpasta.

Stay safe!
Liefs,

Ilse

zoete aardappel-bananen pannenkoekjes

Related Posts

Bananenbrood verveelt nooit Er bestaan wel tig recepten van bananenbroden. Ik heb er zelf ook al...

Mijn tips voor een gezonde zwangerschap Happy! Alweer 18 weken ben ik in blijde verwachting van ons...

Herfst We kunnen er niet meer omheen; het is herfst! Grauw, regen en harde wind! Maar de herfst is...

Leave a Reply