Bananenbrood, eat your heart out!

Google eens op bananenbrood en je krijgt ontelbare bananenbrood recepten, in veel verschillende variaties.
Ik vind bananenbrood echt heerlijk! Maar ik vind het tijd voor eens iets anders, om mee af te wisselen. En hoe fijn en handig is het met dit brood dat je ook meteen een gedeelte groente binnenkrijgt! Het brood is ook wat zoetig, waardoor het naturel ook al erg lekker is. Maar je kunt het brood ook besmeren met een beetje pindakaas of tahin bijvoorbeeld.

Nodig:
1 courgette geraspt
2 (bio) eieren
100 g havermeel (havermout vermalen tot meel)
50 g boekweitmeel
50 g walnoten + eventueel nog wat extra
5 dadels (ontpit)
2 tl vanillepoeder –of extract
2 el kokosrasp
2 tl wijnsteenbakpoeder
sap van een halve citroen

Aan de slag:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Mix de melen en het wijnsteenbakpoeder door elkaar.
Doe de dadels, walnoten en eieren in een keukenmachine en mix dit door elkaar.
Voeg hier vervolgens de mix van melen en de geraspte courgette aan toe. Meng alles goed door elkaar. Voeg nu ook de rest van de ingrediënten er aan toe. Houd je van grove stukjes noot in het brood? Voeg dan nog een handje extra grof gehakte walnoten aan het beslag.

Bekleed een (niet te groot) bakblik met bakpapier of vet deze in met wat kokosolie. Giet het beslag in het bakblik en zet deze voor ongeveer 50 a 60 minuten in de oven.
Laat het brood even afkoelen voor je ‘m aansnijdt. Smakelijk!

Related Posts

Verslavend lekker! Deze brownies, met tahin, zijn super! En wat het fijne is… Er zit ook nog gewoon...

Lekker voor de kids! Groenten verstoppen in baksels zijn ideaal om moeilijke eters toch wat...

Het is weer september. En dat voelt toch altijd weer meteen officieel als herfst.. Een nieuw...

Leave a Reply