Nog even een winters soepje!

Ook al is het bijna lente, het is toch guur en koud! Daarom is het ideaal weer voor warme soepen! Met soepen kun je eindeloos variëren. Je kunt dus lekker afwisselen met verschillende soorten groenten. Ik heb deze keer gekozen voor een witte bonensoep met boerenkool. Deze vullende soep is vegan en super voedzaam, met alleen maar gezonde ingrediënten!
Om soep klaar te maken hoef je geen keukenprins- of prinses te zijn. Het is namelijk meestal makkelijk en snel klaar te maken. En wat ook super handig is, soep is eenvoudig per porties in te vriezen. Zo heb je altijd iets gezonds op voorraad.

 
Nodig voor 2 personen:
1 l water
1 pot witte bonen
2 grote winterpenen
75 g boerenkool, gewassen en gesneden (circa een ½ zak)
1 ui
2 teentjes knoflook
½ knolselderij
½ prei
2 tl gerookte paprikapoeder
sap van een ½ limoen
tabasco naar smaak
1 tl komijnzaad
flinke scheut tamari (= glutenvrije sojasaus) of een suiker- en gistvrij bouillonblokje
zwarte peper en zout, naar smaak

Aan de slag:

Spoel de witte bonen in een vergiet af.
Maak een ui en de teentjes knoflook schoon en snijd in stukjes. Was en snijd de winterpenen in stukjes. Maak ook de knolselderij schoon en snijd in grove stukken.
Verwarm een theelepel olijfolie in een soeppan en fruit hier de ui en knoflook in. Giet vervolgens het water in de pan en breng aan de kook. Kook hier de wortels en de knolselderij in. Kook voor circa 30 minuten op laag vuur. Voeg de helft van de witte bonen toe. Voeg ook de paprikapoeder, tamari/bouillon, peper en komijnzaad toe.
Pureer daarna alles met een staafmixer. Was en snijd de prei in stukjes. Voeg dit nu, samen met de rest van de witte bonen en de boerenkool toe, en laat dit alles nog zachtjes doorkoken op laag vuur.
Roer het sap van de limoen erdoor en de tabasco, naar eigen smaak. Pas op, want tabasco maakt het snel pittig. Breng nog eventueel op smaak met peper en nog een scheutje tamari of een beetje zout.

Enjoy!

witte bonensoep met boerenkoolwitte bonensoep met boerenkool 5

Related Posts

Verslavend lekker! Deze brownies, met tahin, zijn super! En wat het fijne is… Er zit ook nog gewoon...

Lekker voor de kids! Groenten verstoppen in baksels zijn ideaal om moeilijke eters toch wat...

Het is weer september. En dat voelt toch altijd weer meteen officieel als herfst.. Een nieuw...

Leave a Reply