Ideaal kersthapje

Organiseer je een kerstborrel? Of wil je een makkelijk amusehapje maken voor bij het kerstdiner?

Deze roodlofbootjes zijn de perfecte fingerfood hapjes. Ze zien er feestelijk uit en zijn ook nog eens heel erg gemakkelijk om te maken.

Ik gebruik het liefst roodlof voor dit gerecht, omdat ik dit er net wat feestelijker uit vind zien. Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor witlof.

Nodig:
2 roodlof- of witlofstronken
4 mandarijnen
4 el (geiten)yoghurt (wil je liever een vegan hapje? Gebruik dan biologische ongezoete soja yoghurt, bijvoorbeeld van het merk Sojade)
2 bosuitjes
Peper en zout naar smaak
2 el witte tahin (de lekkerste vind ik die van de Turkse/Marokkaanse supermarkt)
citroen -of limoensap
1 tl dille of bieslook
1/2 tl kerriepoeder
1 a 2 handjes walnoten of pecannoten

Aan de slag:

Snijd het kontje van de rood/witlofstronken. Haal de mooie bladeren eraf die je kunt gebruiken om te vullen. De hele kleine blaadjes die je niet gebruikt hoef je niet weg te gooien, maar kun je fijn snijden en ook gebruiken voor in de vulling en/of gebruiken ter garnering.
Was de bladeren en dep ze droog met een stuk keukenpapier.

Maak de mandarijnen schoon en snijd ze in stukjes. Snijd de bosui in kleine stukjes.
Meng de tahin, yoghurt, citroen- of limoensap en kruiden door elkaar. Roer hier de mandarijn stukjes door.
Vul nu de witlofbootjes met het mengsel.
Hak de noten grof en verdeel deze over de witlofbootjes.
Serveer de bootjes op een mooi bord. Garneer eventueel nog met wat sla of kiemen (bijvoorbeeld rucola).
Je kersthapje is nu klaar.

roodlofbootjes 2roodlofbootjes 6

Related Posts

Soms heb ik gewoon echt even zin in een lekker sneetje brood! Maar omdat ik zo min mogelijk gluten...

Ijs kan altijd! Voor trek in ijs hoeft het geen zomer te zijn. Ik vind ijs altijd lekker! Vooral in...

Goede voornemens De eerste week van 2020 zit er alweer bijna op. Heb jij goede voornemens gemaakt?...

Leave a Reply