Ideaal kersthapje

Organiseer je een kerstborrel? Of wil je een makkelijk amusehapje maken voor bij het kerstdiner?

Deze witlofbootjes zijn de perfecte fingerfood hapjes. Ze zien er feestelijk uit en zijn ook nog eens heel erg gemakkelijk om te maken.

Nodig:
2 witlofstronken
4 mandarijnen
4 el (geiten)yoghurt (wil je liever een vegan hapje? Gebruik dan biologische ongezoete soja yoghurt, bijvoorbeeld van het merk Sojade)
2 bosuitjes
Peper en zout naar smaak
2 el tahin (de lekkerste vind ik die van de Turkse/Marokkaanse supermarkt)
citroen -of limoensap
1 tl dille of bieslook
1 a 2 handjes walnoten of pecannoten

Aan de slag:

Snijd het kontje van de witlofstronken. Haal de mooie bladeren eraf die je kunt gebruiken om te vullen. Was de bladeren en dep ze droog met een stuk keukenpapier.

Maak de mandarijnen schoon en snijd ze in stukjes. Snijd de bosui in kleine stukjes.
Meng de tahin, yoghurt, citroen- of limoensap en kruiden door elkaar. Roer hier de mandarijn stukjes door.
Vul nu de witlofbootjes met het mengsel.
Hak de noten grof en verdeel deze over de witlofbootjes.
Serveer de bootjes op een mooi bord. Garneer eventueel nog met wat sla of kiemen (bijvoorbeeld alfalfa).

witlofbootjes 3
Je kersthapje is nu klaar.

witlofbootjes 2

Related Posts

Een ontbijtje dat eigenlijk te mooi is om op te eten… Jup, dat zijn de smoothiebowls! Scrol maar...

Van bananenbrood krijg ik nooit genoeg! Ik vind het lekker als tussendoortje, maar het kan ook...

Nog even een winters soepje! Ook al is het bijna lente, het is toch guur en koud! Daarom is het...

Leave a Reply