Lente!

Ik vind het heerlijk dat het weer lente is! Nu nog wachten op het mooie weer.. Maar ook dat gaat niet lang meer duren!

Wanneer het weer voorjaar is krijg ik ook weer zin in andere smaken! Nieuwe recepten horen bij weer een nieuw seizoen!
Dit is mijn favoriete voorjaarsalade! Heerlijk licht en fris..! Een super gezonde salade, lekker voor de lunch! De salade is licht maar geeft je toch genoeg energie om je verdere dag door te komen!

Nodig voor 1 persoon:
30 g (ongkookte) quinoa
50 g (diepvries) tuinerwtjes
¼ a ½ avocado
2 handjes veldsla
2 stengels bleekselderij
1 gekookt biologisch eitje
een scheut olijfolie extra vierge
sap van ½ citroen
vers gemalen peper en grof zeezout naar smaak

Aan de slag:

Kook de quinoa volgens de verpakking. Doe daar de laatste 5 minuten de erwtjes bij en kook deze mee.
Kook ondertussen het eitje.
Schil en ontpit de avocado en snijd deze in mooie stukjes. Was de bleekselderij en snijd deze in smalle boogjes.
Giet de quinoa en erwtjes goed af.
Leg de sla mooi op een bord. Schep daar de quinoa en erwtjes overheen. Leg daar vervolgens de bleekselderij en avocado overheen.
Laat het eitje schrikken, pel deze en snijd in stukjes. Leg de stukjes ei ook op de salade.
Breng de salade op smaak met olijfolie, citroensap en zout en peper.

En klaar is je salade!

Variatietip: snijd er een appeltje doorheen voor een nog frissere salade.

DSC05329 (2)

Related Posts

Verslavend lekker! Deze brownies, met tahin, zijn super! En wat het fijne is… Er zit ook nog gewoon...

Lekker voor de kids! Groenten verstoppen in baksels zijn ideaal om moeilijke eters toch wat...

Het is weer september. En dat voelt toch altijd weer meteen officieel als herfst.. Een nieuw...

Leave a Reply