Wat is er nu lekkerder om je op te warmen met een warme kop soep?!
Deze soep is lekker, makkelijk en gezond! Een dikkere soep, die heerlijk vullend is.

Nodig:

1 bloemkool (circa 1 kg)
1 ui
1 grote waspeen
2 teentjes knoflook
1 (biologische) pot witte bonen (circa 200 g)
1 tl kerriepoeder
1 tl ras el hanout
½ tl komijnzaad
1 el ghee (of kokosolie)
peper en (Keltisch) zeezout
*1 liter zelf gemaakte groentebouillon (zo weet je zeker dat er geen troep en rare smaakversterkers inzit) Heb je minder tijd om zelf een groentebouillon te maken, neem dan 1 ½  (biologische) groentebouillonblokje zonder gistextract en suiker.
eventueel nog wat extra water om te verdunnen

Aan de slag:

Was en snijd alle groenten.
Zet een grote soeppan op het vuur. Doe daar de ghee in en bak de bloemkool, waspeen, ui en knoflook samen met de kerrie en ras el hanout.
Voeg vervolgens de groentebouillon aan de pan toe. Doe de deksel op de pan en laat alles zachtjes koken op laag vuur. Voeg na ongeveer 15 minuten de bonen toe. Laat alles nog een keer zachtjes koken op laag vuur, met de deksel op de pan. Wanneer de groente zacht zijn voeg je het komijnzaad toe, en pureer je de soep glad met de staafmixer.
Voeg naar smaak nog wat peper en zout toe.

Schep de soep in een soepkom, en garneer eventueel nog met wat komijnzaad en kerriepoeder.
Smakelijk!

 

bloemkoolsoep

Related Posts

Herfst We kunnen er niet meer omheen; het is herfst! Grauw, regen en harde wind! Maar de herfst is...

Anders dan anders Dit weekend is het Pasen. Dat betekent weer heerlijk gezellig en uitgebreid...

Deze taart is echt zo goed! En hij is ook nog eens helemaal plantaardig en zonder geraffineerde...

Leave a Reply