Een goed gevulde cake met alleen gezonde ingrediënten! En ook nog eens helemaal vegan!
De cake is niet super zoet en kan daarom ook heel goed als ontbijt gegeten worden.

Nodig:
50 g (glutenvrije) havermeel (havermout in de blender vermalen tot meel)
50 g ongekookte quinoa
40 g teff- of boekweitvlokken
2 el gesmolten kokosolie
200 ml plantaardige melk (ongezoet)
4 el water en 2 el chiazaadjes
1 a 2 el maca
1 (overrijpe) banaan
2 tl kaneel ceylon
7 el sesamzaad
2 el zonnebloempitten
1 ½ el notenpasta (zoals tahin, cashew- of amandelpasta, bijvoorbeeld)
optioneel: 1 el zoet, zoals ahornsiroop of kokosbloesemsuiker
1 tl wijnsteenbakpoeder

Aan de slag:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Kook de quinoa volgens de verpakking.
Meng 4 el water met 2 el chiazaadjes en laat dit even staan.

Meng ondertussen het havermeel, de teff- of quinoavlokken door elkaar.
Pureer een banaan met de melk, kokosolie en notenpasta in een blender of met een staafmixer. Voeg hier ook de kaneel en maca aan toe. Voeg ook de geweekte chiazaadjes toe, en meng alles nog een keer goed door elkaar.
Roer vervolgens het mengsel van het meel en de vlokken aan het beslag toe.
Wanneer de quinoa klaar is, giet je dit af en laat je het goed uitlekken. Vervolgens schep je dit ook door het beslag heen.
Doe de zonnebloempitten, sesamzaad en het eventuele extra zoet er ook bij. Roer alles goed door elkaar.
Als laatste roer je het wijnsteenbakpoeder erdoorheen.

Bekleed een klein tot middelgroot bakblik met bakpapier of vet deze in met wat kokosolie.

Zet het bakblik voor circa 60 minuten in de oven. Controleer daarna nog even met een prikkertje. Komt het prikkertjes er schoon uit, dan is de cake gaar.
Laat de cake goed afkoelen. Daarna kun je ‘m aansnijden en genieten van een lekkere en gezonde cake.

 

quinoacake

Related Posts

Een salade doet het altijd goed, omdat het lekker licht is! Een lichte frisse salade is ideaal om...

Kerststress? Kerst is de tijd van gezelligheid en samen eten. Maar vaak is de stress die eraan...

Opzoek naar een heerlijke en gezondere cake voor de Kerst? Een tulband cake is een klassieke en...

Leave a Reply