Lekker weekend!

Wat is er lekkerder dan in het weekend heerlijk uitgebreid ontbijten?!
Even een keer een ander ontbijtje dan mijn schaaltje havermout, waar ik vaak doordeweeks mee ontbijt. In het weekend mag het altijd ietsjes meer zijn, vind ik. Een lekkere bak koffie, een gezonde smoothie en deze lekkere pannenkoekjes erbij!  Wij ontbijten vaak in het weekend pas laat. Het ontbijt wordt dan ook meteen onze lunch.
Met dit ontbijt maak je er een echt feestje van! Naast dat de pannenkoekjes super lekker zijn, zijn ze ook nog eens gezond en helemaal vegan!

Nodig voor 2 personen:
1 grote banaan
100 g havermout
170 ml volle kokosmelk
1 tl vanillepoeder- of extract (let op! Geen vanillesuiker!!)
1 tl (wijnsteen)bakpoeder)

Aan de slag:

Vermaal alle ingrediënten in een blender of met een staafmixer. Verwarm wat kokosolie in een pan. Schenk voor een pannenkoekje een deel van het beslag in de pan. Draai de pan, zodat het beslag wordt verdeeld in de pan, voor een dun pannenkoekje.
Zet de pan op een laag vuur. Wanneer de bovenkant droog is, kun je het pannenkoekje omdraaien.
Het pannenkoekje is klaar wanneer het aan beide kanten mooi goudbruin is gebakken.
Ga door totdat het beslag op is. Je kunt ongeveer 3 a 4 pannenkoekjes van het beslag maken. (afhankelijk van de grootte)

Beleg de pannenkoekjes naar wens (met gezond beleg).
Op de foto zijn de pannenkoekjes belegd met dadelstroop, plakjes banaan, pindakaas en kokossnippers.

Related Posts

Lente! Ik vind het heerlijk dat het weer lente is! Nu nog wachten op het mooie weer.. Maar ook dat...

Een aantal jaar geleden maakte ik al eens de Osawacake. Een broodachtig cake (of een cakeachtig...

Leave a Reply