Heerlijk!! De decembermaand! Dat betekent één en al gezelligheid en lekker eten. Maar vaak vooral ook erg veel eten.. Hoe ga je daar nu mee om, op een manier zodat je de feestdagen toch gezond door kunt komen maar vooral ook kunt genieten?! Veel mensen raken al lichtelijk in paniek bij het idee dat de feestmaand voor deur staat. Die paar feestdagen in het jaar zijn niet de boosdoener. Het gaat er namelijk om wat en hoe je het hele jaar door eet en leeft. Wanneer je deze tips tijdens de feestmaand gebruikt, kun je genieten en valt de schade na de feestdagen vast allemaal reuze mee.

  1. De kerstdagen staan vooral in het teken van veel en lekker eten. Meestal de hele dag door. Heb je een kerstontbijt bij je thuis, een kerstlunch bij je schoonouders en dan ook nog eens een kerstdiner bij vrienden? Wanneer je er helemaal ongeremd voor gaat tijdens alle drie de maaltijden, dan kun je wel rollend naar huis. Houd liever 2 van de 3 maaltijden wat beperkt en bescheiden. Weet je van te voren al dat je je moeilijk kunt inhouden bij het kerstdiner omdat je dat het allerlekkerst vindt?! Kies dan voor licht eten tijdens het ontbijt en de lunch. Ga voor fruit, houd het eten van een kerststol beperkt en laat die kerstkransjes liever staan. De dag en avond zijn namelijk nog lang..
  2. Skip de hapjes, koekjes en snoepjes bij de koffie. Je hoeft echt niet, omdat het kerst is, op al het lekkers wat voorbij komt ja te zeggen.
  3. Kies tijdens het kerstdiner vooral voor groenten en salades. Beperk het eten van brood, friet en de sausjes. Kies tijdens het diner liever voor licht eten, door bijvoorbeeld vis en groente te eten.
  4. Eet langzaam en bewust. Ga bij het zien van een kerstmaaltijd niet als een gek bunkeren. Er is vast meer dan genoeg voor iedereen!.. Wanneer je rustig en bewust eet, ben je sneller verzadigd en houd je je porties kleiner.
  5. Vaak zit je tijdens de kerst hele dagen binnen. Zorg voor beweging tussen de maaltijden in. Ga lekker naar buiten om een frisse neus te halen tijdens een wandeling, met de hele familie. Je stofwisseling komt zo weer op gang en je verbrand energie. Je kunt je eten wat laten zakken en heb je minder last van een volle buik.
  6. Begin niet meteen met het drinken van alcohol, bij binnenkomst. Wil je graag alcohol drinken? Neem dit dan liever wat later op de avond.
  7. Ga niet met honger naar het kerstdiner. Wanneer je honger hebt en er staat veel lekkers voor je neus, is het moeilijk om je in te houden en eet je vaak onbewust veel meer.
  8. Doe het tussen kerst en oud & nieuw wat rustiger aan. Neem balans tijdens deze dagen. Eet licht, veel groente en fruit en laat de tussendoortjes staan. Drink voornamelijk water en groene –of kruidenthee.

Heb je je tijdens de feestdagen toch iets teveel laten gaan?! En wil je weer gemotiveerd het nieuwe jaar in gaan om een gezond eetpatroon te realiseren en je doelen te behalen? Dan kun je altijd contact opnemen met Slim & Pure.

mailto:info@slimpure.nl

shutterstock_248293219

Related Posts

Anders dan anders Dit weekend is het Pasen. Dat betekent weer heerlijk gezellig en uitgebreid...

Deze taart is echt zo goed! En hij is ook nog eens helemaal plantaardig en zonder geraffineerde...

Hier zijn deze muffins echt een hit! En ik kan ze met een gerust hart regelmatig maken, want ze...

Leave a Reply