Verslavend lekker!

Deze brownies, met tahin, zijn super! En wat het fijne is… Er zit ook nog gewoon groente in! Namelijk zoete aardappel en bruine- of zwarte bonen.
Dus als je een keertje wil cheaten, is het hier nog mee te overzien en krijg je toch gewoon groenten binnen 😉 Dat geeft dan wel weer een beter gevoel, toch?! Slim!
Daarnaast zijn deze brownies, gluten- en graanvrij en zijn ze ook nog eens helemaal vegan.

Nodig:
100 g zoete aardappel
200 bruine- of zwarte bonen (afgespoeld en uitgelekt)
70 g witte tahin (het liefst van die smeuïge, bijvoorbeeld van het merk Alfez (te koop bij Jumbo) of Sebahat (te koop bij de Turke/Marokkaanse supermarkt)
1 (over)rijpe banaan
1 tl vanille extract
evt. 1 tl kaneel
circa 1 a 2 tl pure stevia of 3 a 4 el ander zoet, zoals bijvoorbeeld ahornsiroop
20 g rauwe cacaopoeder
100 g pure chocolade (tenminste 85%)
snufje (Keltisch) zeezout
1 tl wijnsteenbakpoeder

Aan de slag:

Wanneer je voor bonen uit blik of pot kiest, let dan op het etiket dat er geen suiker aan toegevoegd is. Bonen uit pot of blik zijn fijn omdat je deze niet eerst hoeft te weken. Gebruik je geen bonen uit pot/blik, dan moet je ze eerst 8 uur laten weken in water en vervolgens koken volgens de verpakking.

Verwarm de oven op 180 graden.

Schil, was en snijd de zoete aardappel. Kook de stukjes aardappel gaar in een pannetje.
Doe de aardappel, samen met de bonen en banaan in een keukenmachine en mix alles tot een gladde massa. Doe ook de tahin, vanille, kaneel, het zoet en de rauwe cacao erbij en meng alles weer goed door elkaar. Als laatste meng je de wijnsteenbakpoeder erdoorheen.

Bekleed een ovenschaal of bakvorm met bakpapier. Schep met een spatel daar het mengsel in, strijk glad en bak voor ongeveer 25 a 30 minuten. Check tussendoor met een prikkertje. Wanneer deze er schoon uitkomt, is de brownie goed.

Haal de vorm uit de oven en laat even afkoelen.
Smelt ondertussen de chocolade au-bain marie. Giet de gesmolten chocolade over de brownie. Strooi er een snufje zeezout over.

Verdeel de cake in vierkante brownie stukken.  Laat de brownies helemaal afkoelen en de gesmolten chocolade uitharden.
Yum, nu kun je lekker genieten van een heerlijke brownie! Smakelijk! 🙂

*Ook heerlijk om te eten als dessert, met een bolletje ijs, bijvoorbeeld!

tahin brownies 4

 

Related Posts

Lekker voor de kids! Groenten verstoppen in baksels zijn ideaal om moeilijke eters toch wat...

Het is weer september. En dat voelt toch altijd weer meteen officieel als herfst.. Een nieuw...

De zomer is nu toch echt op z’n einde.. Het is weer september. En dat voelt toch altijd weer...

Leave a Reply