Warme power ontbijtjes!

Nu het herfst is zijn warme ontbijtjes bij mij weer favoriet!
Naast havermout, is ook quinoa perfect om een gezond en lekker ontbijtje mee te maken! Ik wissel dus quinoa af met mijn vertrouwde havermoutpapjes. Allebei super gezond en lekker! Quinoa bevat langzame koolhydraten, een flinke dosis eiwitten, vezels en belangrijke mineralen. Een kickstart om je dag mee te beginnen!
Kurkuma geeft je ontbijtje niet alleen een mooie gele kleur, maar dit is ook super gezond! Ik maak regelmatig in mijn receptjes gebruik van kurkuma, omdat dit zo veelzijdig en gezond is. Lees hier meer over de kracht van kurkuma.

Nodig voor 1 persoon:
50 g ongekookte quinoa
150 ml ongezoete plantaardige melk (ik koos voor een combi van kokosmelk en amandelmelk)
1 banaan
1 tl kurkuma
1 snufje kaneel ceylon
1 snufje vanillepoeder- of het merg van een stokje (geen vanillesuiker)
wat zwarte peper

Topping:
1 el havermout
1 klein handje rauwe amandelen
1 verse vijg
1 tl tahin

Aan de slag:

Doe de melk in een steelpannetje. Zet op een laag vuur en ook hier de quinoa in voor circa 10 a 15 minuten. Prak een banaan en doe dit de laatste 5 minuten bij de quinoa in het pannetje. Roer alles goed door elkaar en laat het nog even zachtjes koken. Roer daarna de rest van de ingrediënten erdoor.
Doe de quinoa in een schaaltje. Snijd de vijg in plakjes en top je ontbijt af met havermout, amandelen, tahin en de plakjes vijg.
Je kunt de dag nu goed beginnen en genieten van je voedzaam herfstontbijtje!

quinoa kurkuma ontbijt 3

Related Posts

Een salade doet het altijd goed, omdat het lekker licht is! Een lichte frisse salade is ideaal om...

Kerststress? Kerst is de tijd van gezelligheid en samen eten. Maar vaak is de stress die eraan...

Opzoek naar een heerlijke en gezondere cake voor de Kerst? Een tulband cake is een klassieke en...

Leave a Reply