Herfst

We kunnen er niet meer omheen; het is herfst! Grauw, regen en harde wind! Maar de herfst is niet alleen maar kommer en kwel. Ik vind de herfst ook altijd erg mooi, met de mooie kleuren, boswandelingen, dikke truien, warme theetjes, kruidige gerechten en knusse avondjes binnen met kaarsjes. En waar ik vooral erg blij van word in de herfst is POMPOEN! Dat vind ik echt heerlijk! Je kunt er zoveel lekkere gerechten mee maken! Van ontbijtjes tot avondmaaltijden en van hartig tot zoet; van soep tot cake. Zo veelzijdig!

In dit recept laat ik je zien hoe je heerlijke pompoenmuffins kunt maken! Lekker na een boswandeling, op de bank met een grote mok thee! We looove fall!

Nodig:
100 g havermeel (havermout vermalen tot meel met een blender)
50 g amandelmeel (rauwe amandelen vermalen tot meel met een blender)
80 g boekweitmeel
400 g oranje pompoen, gaar gekookt (het gewicht is dus wat je hebt gesneden en ontpit. Schillen hoeft niet, alleen even wassen)
150 ml plantaardige ongezoete melk
3 a 4 tl koekkruiden
zoet, ik koos voor 3 a 4 tl pure stevia. Maar je kunt ook kiezen voor dadels of circa 3 a 4 el ahornsiroop/kokosbloesemsuiker
stukje verse gember
2 bio eitjes
vanille extract- of poeder (geen vanillesuiker!)
2 handjes walnoten
1 tl baksoda + scheutje appelciderazijn

Nodig voor de creme:
80 g cashewnoten
4 a 5 el kokos crème (het dikke gedeelte die zich scheidt van een blikje kokosmelk, wanneer je deze voor enkele uren in de koelkast zet)
vanille extract –of poeder
een beetje zoet naar smaak

Aan de slag:

Verwarm de oven op 180 graden.
Kook de pompoen gaar.
Meng de melen door elkaar in een grote kom.

Wanneer de pompoen gaar gekookt is, laat je deze goed uitlekken. Doe in een hoge mengkom van een staafmixer of in een blender. Mix de pompoen samen met de eieren, melk, gember, koekkruiden, vanille en het zoet door elkaar met een staafmixer of blender.
Meng dit mengsel nu met de melen in de grote kom. Roer alles goed door elkaar.
Hak de walnoten grof en roer deze ook door het beslag.
Als laatste voeg je de baksoda met appelciderazijn toe. Roer nog een keer goed door elkaar.

Vul nu de muffinvormpjes met het beslag. Circa 1 ½ a 2 el per vormpje.
Zet de vormpjes voor 30 a 35 minuten in de oven. Iedere oven is anders, dus controleer tussendoor (kijk door het raam van de oven, zo min mogelijk de ovendeur openmaken onder baktijd) Wanneer de baktijd afgelopen is kun je nog even prikken in een muffin met een cocktailprikker, om te kijken of ze gaar zijn van binnen. Wanneer de prikker er schoon uitkomt zijn ze gaar. Zijn ze nog niet helemaal gaar? Dan kun je ze ook even na laten garen met de oven uit en dicht.

Laat de muffins goed afkoelen. En maak ondertussen de topping.
Kook de cashewnoten in een pannetje water voor circa 3 a 5 minuten. Giet de cashewnoten af.
Mix nu de ingrediënten door elkaar met een staafmixer tot een glad mengsel.
Wanneer de muffins zijn afgekoeld kun je de topping over de muffins verdelen. Ik garneerde de muffins nog met een verse vijg, maar dit hoeft niet perse. Je kunt ze eventueel ook nog garneren met wat walnoten.

Enjoy these autumn days!
pumpkin muffins 5 pumpkin muffins 8 pumpkin muffins 9 pumpkin muffins

Related Posts

Sinds kort kun je bij ons een health check doen door middel van een EMB test. Maar wat is dat nu...

Anders dan anders Dit weekend is het Pasen. Dat betekent weer heerlijk gezellig en uitgebreid...

Deze taart is echt zo goed! En hij is ook nog eens helemaal plantaardig en zonder geraffineerde...

Leave a Reply