Nog een pompoen recept? 

Jup, alweer een recept met pompoen! Het pompoenseizoen is volop aan de gang, dus ik maak daar gretig gebruik van! Zo probeerde ik om van pompoen lekkere blissballs van te maken. En dat lukte! Ik wist het natuurlijk al wel, maar hiermee blijkt weer eens dat je pompoen echt in zoveel recepten kunt verwerken; zowel hartig als zoet.

Nodig 1 persoon:
200 g (gare) pompoen
60 g (verse ontpitte) dadels of gedroogde (ongezwavelde) abrikozen
30 g kokosrasp + extra om de balletjes in te rollen
50 g havermout
70 g walnoten
2 tl speculaas- of koekkruiden
1 tl vanillepoeder –of extract
1 el gesmolten kokosolie

Aan de slag:

Was en ontpit de pompoen en snijd vervolgens in blokjes. Kook de pompoen gaar of rooster de blokjes in de oven. Wanneer je ervoor kiest om de pompoen te koken, laat dit dan na het koken goed uitlekken en zorg ervoor dat de pompoen niet te nat is.

Maal de walnoten en havermout in een keukenmachine. Doe vervolgens de dadels of abrikozen erbij.
Daarna voeg je de gare pompoenblokjes toe en mix je alles door elkaar tot 1 geheel. Mix nu ook de rest van de ingrediënten erdoor.
Draai van het beslag balletjes met je handen. Doe in een ander schaaltje wat kokosrasp en rol hier de balletjes in, zodat ze bedekt worden met kokosrasp.

pumpkin blissballs

Related Posts

Verslavend lekker! Deze brownies, met tahin, zijn super! En wat het fijne is… Er zit ook nog gewoon...

Lekker voor de kids! Groenten verstoppen in baksels zijn ideaal om moeilijke eters toch wat...

Het is weer september. En dat voelt toch altijd weer meteen officieel als herfst.. Een nieuw...

Leave a Reply