Dat ik gek ben op pompoen is geen geheim. Ik ben dan ook elk jaar weer super blij wanneer het pompoenseizoen begint. Ieder jaar experimenteer ik met pompoenen in de keuken voor nieuwe recepten, en verbaasd het me elke keer weer hoe veelzijdig pompoenen zijn. Vooral de bekende oranje pompoenen zijn mijn favoriet en gebruik ik dan ook erg vaak in de keuken. Van zoet tot hartig, het kan allemaal super goed met pompoen.

Deze pompoen puddingtaart is ook weer zo’n lekker zoet receptje wat je heerlijk kan serveren als dessert, maar ook als tussendoortje voor bij de koffie, bijvoorbeeld.

Nodig voor de bodem:
100 g gemengde rauwe noten
50 g (verse) dadels, ontpit
1 el gesmolten kokosolie
1 el pindakaas (of tahin, amandel- of cashewnotenpasta of dergelijke kan ook)
2 el amaranth- of quinoapops

Vulling:
300 g pompoen (zacht gekookt)
150 ml amandelmelk (ongezoet)
1 banaan
1 a 2 tl koek- of speculaaskruiden
1 tl vanillepoeder –of extract
8 g agar agar
optioneel: 1 el ahornsiroop, kokosbloesemsuiker of 1 tl pure stevia, wanneer je het zoeter wil

Aan de slag:

Was, snijd en ontpit de pompoen. De pompoen hoef je niet te schillen, dit kun je gewoon meekoken en is eetbaar. Kook de pompoenblokjes gaar in een pannetje met water.

Ondertussen maak je de bodem.
De ingrediënten voor de bodem mix je met een keukenmachine.
Bekleed een bakblik met bakpapier. Verdeel het mengsel voor de bodem in het bakblik. Druk aan met je (schone) vingers of met de bolle kant van een lepel.

Wanneer de pompoenblokjes gaar zijn gekookt, giet je de blokjes af. Vervolgens pureer je ze samen met amandelmelk, banaan, kruiden, vanille en eventueel extra zoet met een staafmixer of met een blender tot een glad mengsel.
Doe het pompoenmengsel in een steelpannetje. Roer met een garde de agar agar erdoorheen. Laat het even een minuutje opkoken op laag vuur.
Vervolgens schenk je het mengsel in het bakblik.
Strooi er eventueel nog wat stukjes noten over en granaatappelpitjes, frambozen, cranberry’s, bosbessen of stukjes gedroogd fruit, zoals rozijnen of gedroogde abrikozenstukjes bijvoorbeeld.
Zet de taart voor enkele uren in de koelkast. Daarna kun je heerlijk genieten van je pompoen puddingtaart!

pompoen puddingtaart 2

Related Posts

Een salade doet het altijd goed, omdat het lekker licht is! Een lichte frisse salade is ideaal om...

Kerststress? Kerst is de tijd van gezelligheid en samen eten. Maar vaak is de stress die eraan...

Opzoek naar een heerlijke en gezondere cake voor de Kerst? Een tulband cake is een klassieke en...

Leave a Reply