Het is weer september. En dat voelt toch altijd weer officieel meteen als herfst..

Een nieuwe seizoen, betekent ook weer andere ingrediënten, producten en nieuwe recepten. Nu het weer weer wat kouder wordt, maken de koude frisse ontbijtjes, zoals de smoothies weer plaats voor warme kruidige ontbijtjes. Vooral pompoen is een product dat ik in de herfst vaak een veel gebruik! En ook zo in mijn ontbijtjes komt de pompoen regelmatig voor.
De herfst betekent ook vroege donkere ochtenden en de wekker eindeloos snoozen;) Daarom deel ik een ontbijtrecept dat je in de ochtend tijd bespaard. Handig als je pompoen over hebt van diezelfde avond, maak je in één moeite door je ontbijtje voor de volgende ochtend vast klaar. Een goede start van de dag; lekker ontbijten met groenten!
Het is geen warm ontbijt, maar je maakt wel gebruik van verwarmende ingrediënten, zoals kurkuma en kaneel. Voor de bovenste laag heb ik een mango-kokospudding gemaakt. Dit kun je eventueel ook weglaten. Dit ontbijtje is overigens ook erg lekker als toetje!

Nodig voor 1 ontbijtje:

Nodig voor de pompoenlaag:
½ (kleine) oranje pompoen
een flinke scheut kokosmelk
½ banaan
1 tl kurkumapoeder + een klein beetje zwarte peper (voor de verbeterde opneembaarheid van kurkuma)
1 tl koekkruiden
1 el chiazaadjes
1 tl vanille extract

Nodig voor de mango-kokospudding:
150 ml kokosmelk
½ mango of ½ banaan
1 tl vanille
eventueel nog ½ a 1 tl kurkumapoeder
circa 2 g agar agar (bindmiddel) (gebruik 2-4 g voor 500 ml vloeistof)

Aan de slag:

Was, snijd en ontpit een pompoen. De schil kun je er aan laten zitten, deze is gewoon eetbaar.
Kook de pompoen gaar, tot deze zacht is. Mix de pompoen met de rest van de ingrediënten met een staafmixer. Doe het pompoenbeslag in een schaaltje of glas.
Wil je er ook nog een puddinglaag op, om het ontbijtje nóg lekkerder te maken?!
Mix de kokosmelk, mango of banaan, vanille en eventueel kurkumapoeder met een staafmixer glad.
Doe dit vervolgens in een steelpannetje en roer daar met een garde de agar agar erdoorheen. Zet het vuur op laag vuur en blijf roeren in het pannetje. Breng zachtjes aan de kook, voor ongeveer 1 a 2 minuten.
Giet dit mengsel op de pompoenlaag.
Zet je ontbijtje nu een nachtje in de koelkast. De volgende dag kun je meteen aan je ontbijtje beginnen!
Smakelijk!

 

overnight pompoen 2 overnight pompoen

 

Related Posts

De zomer is nu toch echt op z’n einde.. Het is weer september. En dat voelt toch altijd weer meteen...

Lekker weekend! Wat is er lekkerder dan in het weekend heerlijk uitgebreid ontbijten?! Even een...

Lente! Ik vind het heerlijk dat het weer lente is! Nu nog wachten op het mooie weer.. Maar ook dat...

Leave a Reply