Nodig voor de bodem:
100 g havermout
50 g rauwe amandelen
3 el gesmolten kokosolie
60 g gedroogde (ongezwavelde) abrikozen (dadels kunnen ook)
een scheut plantaardige melk (ongezoet)
1 tl speculaas- of koekkruiden
1 el amandelpasta (of andere notenpasta)

Nodig voor de pompoenlaag:
300 g pompoenpuree
100 g cashewnoten (min. 3 uur geweekt in water)
1 banaan (wil je geen banaan? Dan kun je het zoet maken met circa 50 g verse dadels of gedroogde (ongezwavelde) abrikozen of 1 a 2 el ahornsiroop)
2 el gesmolten kokosolie
1 tl vanillepoeder- of exract
1 a 2 tl kaneel of speculaas- of koekkruiden

Nodig voor de kokosfrosting:
kokosroom (het room uit 1 blikje volle kokosmelk, dat gescheiden wordt wanneer het voor enkele uren in de koelkast staat)
½ el ahornsiroop een scheutje citroensap
1 tl vanillepoeder- of extract
1 handje rauwe noten, grof gehakt (ik koos voor amandelen)

Aan de slag:

Week de cashewnoten in schaaltje met water voor minimaal 3 uur.

Schil, ontpit en snijd de pompoen in stukjes. Kook de pompoenstukjes in een pan met water, totdat ze zacht zijn. Je kunt de pompoenstukjes ook eventueel roosteren in de oven.

Ondertussen maak je de bodem van de taart. Vermaal alle ingrediënten samen fijn in een keukenmachine. Bekleed een springvorm met bakpapier. Schep hier de vermalen ingrediënten voor de bodem in. Druk dit aan met de bolle kant van een lepel of met je (schone) vingers.
Zet de springvorm even in de koelkast en ga verder met de pompoenlaag.

Wanneer de pompoenstukjes gaar en zacht zijn gekookt, giet je het water af en laat je de stukjes goed uitlekken in een vergiet. Giet de cashewnoten af en vermaal deze glad in een keukenmachine. Vervolgens doe je de pompoenstukjes en banaan bij en mix je alles tot een glad mengsel. Doe nu ook de rest van de ingrediënten voor de pompoenlaag erbij en mix alles goed door elkaar. Pak de springvorm uit de koelkast en schep de pompoenlaag op de bodem.

Nu is het tijd om de frosting te maken.
Schep het kokosroom uit het blik. Kokosroom is het romige gedeelte uit een blik kokosmelk, dat gescheiden is van het kokoswater, wanneer je het blik voor enkele uren in de koelkast zet. Klop de kokosroom, samen met ahornsiroop, citroensap en vanille, tot een glad mengsel. Dit gaat het gemakkelijkst met een mixer.
Verdeel de frosting over de taart. Strooi de grof gehakte noten er overheen. Zet de taart nu voor enkele uren in de koelkast om op te laten stijven. Daarna kun je heerlijk genieten van je pompoentaart!

vegan pumpkinpie

Related Posts

Een heerlijke veganistische, goed vullende soep! En niet heel onbelangrijk natuurlijk.. De soep is...

Crackers zijn ideaal en lekker voor bij de lunch, als snack tussendoor of voor bij de borrel....

Wat is er nu lekkerder om je op te warmen met een warme kop soep?! Deze soep is lekker, makkelijk...

Leave a Reply