Goede voornemens

De eerste week van 2020 zit er alweer bijna op. Heb jij goede voornemens gemaakt? En hoe sta je er nu in? Tijd om alvast een beetje te evalueren waar je staat en hoe het gaat. Wanneer je grotere doelen heb gesteld denk je misschien dat het nu nog een beetje te vlug voor een (tussen)evaluatie is. Maar wanneer je als doel hebt gesteld om weer gezond te eten kun je wel al na een week kijken hoe het je deze week is vergaan. Misschien merk je dat je doel te vaag en te groot is en dat je deze bij moet stellen en beter concreet kunt maken. Want is je doel te groot, dan heb je nu misschien al wel de handdoek in de ring gegooid. Dat is ook niet zo gek.. (te) Grote doelen zijn bijna altijd te vaag.  Zoals: “ik ga in het nieuwe jaar gezonder leven.” Dit doel is veel te groot en niet concreet, te vaag. Stel voor je zelf concrete, realistische en kleine doelen. Dus wanneer ga je wat doen? Stap voor stap vormen al deze (sub)doelen een groot doel en kom je uiteindelijk waar je helemaal staan wil. En mocht je daar niet helemaal komen? Dan is dat misschien ook helemaal niet erg. Dan merk je dat je misschien ook al tevreden bent met de kleinere doelen die je hebt behaald. En het behalen van die stappen, daar kun je ook echt oprecht trots op zijn. Wanneer je elk klein doel behaalt ben je weer gemotiveerd om de volgende stap te gaan zetten. Dus stel voor elke week een klein nieuw doel, zodat je stap voor stap een gezonde leefstijl creëert.

Na de feestdagen hebben we weer behoefte aan lichter en voedzaam eten. Zo zijn we in het nieuwe jaar massaal weer gezond aan het eten, om die kerstkilo’s er weer een beetje af te kunnen krijgen. Om een gezonde leefstijl vol te kunnen houden moet het natuurlijk ook wel lekker zijn. Inspiratie is dan altijd fijn. Daarom hier een lekker en gezond toetje. Zodat jij op een gezonde manier kunt genieten!

Nodig voor 2 toetjes:
20 g amaranth (in droge vorm)
150 ml volle kokosmelk
1 el chiazaadjes
1 el witte tahin (de lekkerse vind ik uit de Turkse/Marokkaanse supermarkt of van het merk Alfez, verkrijgbaar bij Jumbo)
50 ml water
1 mango
1 tl vanille extract
1 tl kurkuma
snufje zwarte peper
1 tl kaneel of koekkruiden
Zoet, zoals bijvoorbeeld pure stevia, honing of ahornsiroop

Aan de slag:

Kook de amaranth in 60 ml kokosmelk + 60 ml water in een pannetje volgens de verpakking. Het is de bedoeling dat je de amaranth straks niet hoeft af te gieten, maar je wil natuurlijk niet dat het droogkookt. Check daarom regelmatig en voeg zo nodig een klein beetje water toe.
Mix in een hoge maatbeker met een staafmixer 50 ml kokosmelk, 1/2 mango, kurkuma, kaneel, vanille, kaneel, tahin, chiazaadjes en naar smaak het zoet.
Wanneer de amaranth klaar is roer je beide mengsels door elkaar.
Doe dit nu in een schaaltje/glaasje.
Maak nu de bovenste laag. Mix een 1/2 mango met 50 ml kokosmelk (liefst zoveel mogelijk het dikke gedeelte) en nog eventueel een klein beetje vanille extract. Verdeel dit ook over de glaasje. Top af met nog wat stukjes mango.

82057911_1587544948051182_4291282798175584256_o mango kurkuma toetje

Related Posts

Anders dan anders Dit weekend is het Pasen. Dat betekent weer heerlijk gezellig en uitgebreid...

Deze taart is echt zo goed! En hij is ook nog eens helemaal plantaardig en zonder geraffineerde...

Hier zijn deze muffins echt een hit! En ik kan ze met een gerust hart regelmatig maken, want ze...

Leave a Reply