Wat is een clafoutis?
Een clafoutis is een klassiek Frans dessert. Het lijkt een beetje op een pannenkoek uit de oven, lekker smeuïg. Het beslag van een clafoutis lijkt dan ook een beetje op pannenkoekenbeslag. Clafoutis wordt klassiek gemaakt met kersen, maar je kunt er ook ander fruit voor gebruiken. Ik gebruikte bijvoorbeeld mango.
Om het beslag zoet te maken gebruik geen suiker maar ook mango, omdat mango van zichzelf al lekker zoet is.
De clafoutis is het lekkerst om te eten wanneer deze nog een beetje warm is.

Nodig:
1 rijpe mango
3 bio eieren
50 g havermeel (havermout malen tot meel)
50 g amandelmeel (amandelen malen tot meel) + nog extra amandelen voor garnering
1 tl vanille extract
50 ml amandelmelk (ongezoet)
2 tl (wijnsteen)bakpoeder
evt. 1 mespuntje pure stevia of 1 el ahornsiroop of kokosbloesemsuiker
kokosolie of roomboter om een quichevorm, springvorm of lage ovenschaal in te vetten

Aan de slag:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Vermaal het havermout en de amandelen tot meel in een keukenmachine.

Schil en snijd de mango in stukjes. Een deel houd je apart, het andere deel doe je in de keukenmachine. Laat de keukenmachine weer draaien, zodat de meel en mango gemixt worden. Breek nu de eieren erdoor en voeg de melk toe. Meng alles goed door elkaar. Doe de vanille en het bakpoeder erbij. Mix alles nog een keer door elkaar.

Vet een quiche- of springvorm in met wat kokosolie.
Verdeel de overige mangostukjes in de vorm. Giet hier nu het beslag overheen.
Strooi er als laatste nog wat amandelen overheen.

Zet de vorm nu voor circa 45 minuten in de oven. Laat de clafoutis een beetje afkoelen en serveer  het lauw. Lekker om te serveren met een bolletje sorbetmango ijs en/of vers fruit.

 

mango clafoutis2mango clafoutismango clafoutis3

Related Posts

Een salade doet het altijd goed, omdat het lekker licht is! Een lichte frisse salade is ideaal om...

Kerststress? Kerst is de tijd van gezelligheid en samen eten. Maar vaak is de stress die eraan...

Opzoek naar een heerlijke en gezondere cake voor de Kerst? Een tulband cake is een klassieke en...

Leave a Reply