Een heerlijke veganistische, goed vullende soep! En niet heel onbelangrijk natuurlijk.. De soep is ook super healthy met alleen maar gezonde ingrediënten!

Nodig voor 2 personen:
1 l water
200 g gedroogde splitlinzen
2 grote winterpenen
1 ui
2 teentjes knoflook
1 flinke tl kurkuma
1 stukje verse gember
flinke scheut tamari
scheut volle kokosmelk
2 tl tahin
zwarte peper, naar smaak
evt. 1 tl komijnzaad


Aan de slag:

Spoel de linzen in een vergiet schoon met water.
Maak een ui en de teentjes knoflook schoon en snijd in stukjes. Was en snijd de winterpenen in stukjes.
Verwarm een theelepel (kokos)olie in een soeppan en fruit hier de ui en knoflook in. Giet vervolgens het water in de pan en breng aan de kook. Kook hier de linzen en de helft van de gesneden wortelen in. Kook voor circa 30 minuten op laag vuur. Voeg de gember, kurkuma, tamari, peper en eventuele komijnzaad toe.
Pureer daarna alles met een staafmixer. Voeg de rest van de wortelen toe, en laat dit alles nog doorkoken op laag vuur tot de wortelstukjes gaar zijn.
Roer als laatste de kokosmelk en tahin erdoor. Breng nog eventueel op smaak met peper en nog een scheutje tamari of een klein beetje zout.

Heerlijk om er deze havercrackers bij te serveren of een stukje wortel-courgettebrood bij te eten.

linzensoep

Related Posts

Een salade doet het altijd goed, omdat het lekker licht is! Een lichte frisse salade is ideaal om...

Kerststress? Kerst is de tijd van gezelligheid en samen eten. Maar vaak is de stress die eraan...

Opzoek naar een heerlijke en gezondere cake voor de Kerst? Een tulband cake is een klassieke en...

Leave a Reply