Zoete broodjes

Pasen staat weer voor de deur! En daar hoort natuurlijk een heerlijk feestelijk ontbijt bij! Gezellig met zijn alle bij elkaar, genietend van heerlijk eten!

Een goedgevulde lekkere eettafel kan heus wel samen gaan met gezond. Met dit recept zet je namelijk heerlijke voedzame broodjes op tafel!
Met het beleg kun je zelf variëren. Zo smaakt bijvoorbeeld geitenkaas met (abrikozen)jam er heerlijk op (zoals op de foto). Maar ook notenpasta (met wat plakjes banaan kun je het nóg lekkerder maken) smaakt er heerlijk op. Of wat dacht je van appelstroop of een plakje oude (geiten)kaas! Jumm..!
Wil je het ontbijt, naast de voedzame broodjes, verder ook nog gezond houden?! Laat die croissantjes en dergelijke dan liever staan. Maar eet dan nog bijvoorbeeld wat lekker vers fruit, gekookte eitjes en een gezonde smoothie bij het ontbijt!
Zo heb je genoeg keus voor een lekker én gezond ontbijt! Geniet van een heerlijk uitgebreid gezond paasontbijt! Gezellige paasdagen!

Nodig voor 4 broodjes:
30 g kokosmeel
50 g havermeel (havermout fijnmalen tot meel)
125 ml (ongezoete) plantaardige melk
1 el kokosolie
2 el chiazaad
2 eieren
2 tl kokosbloesemsuiker of ahornsiroop
½ tl baksoda + een beetje citroensap
snufje (Himalaya)zout
flinke hand rozijnen, gedroogde abrikozen en/of dadels/vijgen
flinke hand walnoten
2 tl kaneel en/of vanillepoeder/extract (let op! Geen vanillesuiker!)
zonnebloempitten om te garneren

Aan de slag:

Verwarm de oven op 180 graden.
Meng de melen samen in een kom. Doe daar de chiazaadjes bij.
Vervolgens meng je er de melk doorheen. Smelt de kokosolie in een pannetje, en voeg dit ook toe.
Klop de eieren er doorheen. Voeg een snufje zout toe en de kokosbloesemsuiker of ahornsiroop. Ook kaneel en/of vanillepoeder/extract voeg je toe aan het beslag.
Meng alles goed door elkaar tot een glad beslag.
Voeg de walnoten en het gedroogd fruit toe.
Als laatste meng je er ½ theelepel baksoda met een beetje citroensap doorheen.
Nog even alles goed mengen.

Bekleed een ovenplaat met bakpapier. Schep per broodje circa twee eetlepels van het beslag op de ovenplaat. Je kunt ongeveer vier broodjes maken van het beslag. Garneer de broodjes met wat zonnebloempitten.

Zet de broodjes voor ongeveer 25 minuten in de oven. Kijk na die tijd of de broodjes gaar en mooi goudbruin zijn.

Fijne en smakelijke paasdagen!

zoete broodjes

Related Posts

Een ontbijtje dat eigenlijk te mooi is om op te eten… Jup, dat zijn de smoothiebowls! Scrol maar...

Van bananenbrood krijg ik nooit genoeg! Ik vind het lekker als tussendoortje, maar het kan ook...

Nog even een winters soepje! Ook al is het bijna lente, het is toch guur en koud! Daarom is het...

Leave a Reply