Een makkelijk recept om snel gezonde koekjes op tafel te toveren.
Dit is een leuk recept om met je kinderen te maken. Hebben ze daarna meteen een gezonde snack!
Deze koekjes zijn guiltfree. Daarbij zijn ze glutenvrij en helemaal vegan!
Lekker om te trakteren bij de koffie of thee.

Nodig:
1,5 banaan
50 g kokosmeel
2 tl kaneel (of koekkruiden)
1 tl vanillepoeder- of extract (geen vanillesuiker!!)
50 ml kokosmelk
2 el kokosolie
1 a 2 el ahornsiroop of dadelstroop
Kokosrasp om te garneren

Aan de slag:

Verwarm de oven op 160 graden.
Smelt de kokosolie in een pannetje.
Mix alle ingrediënten (behalve de kokosrasp) met een staafmixer, in een keukenmachine of blender. Heb je dit niet in de keuken? Dan kun je de banaan ook gewoon fijn prakken met een vork. Roer vervolgens de rest van de ingrediënten erdoorheen.
Bekleed een ovenplaat met bakpapier.
Maak met je (schone) handen een bal van het deeg. Druk het beslag plat op de ovenplaat van ongeveer 1 cm dik. Maak er mooie ronde koekjes van. Ik vind dit het gemakkelijkst met een ronde uitsteker (klein formaat). Maar je kunt ook per koekje een eetlepel van het beslag nemen, en dit met de bolle kant van de lepel plat drukken op het bakpapier. Kijk zelf wat je het gemakkelijkst vindt.

Strooi wat kokosrasp op de koekjes. Druk dit een klein beetje aan met je vingers, zodat de kokosrasp wat beter blijft zitten.
Zet de ovenplaat voor ongeveer 25 a 30 minuten in de oven.

Laat de koekjes goed afkoelen voordat je ze gaat eten.
De koekjes blijven aan de binnenkant een beetje chewy. Dus ze worden niet heel knapperig.

kokos banaankoekjes

Related Posts

Anders dan anders Dit weekend is het Pasen. Dat betekent weer heerlijk gezellig en uitgebreid...

Deze taart is echt zo goed! En hij is ook nog eens helemaal plantaardig en zonder geraffineerde...

Hier zijn deze muffins echt een hit! En ik kan ze met een gerust hart regelmatig maken, want ze...

Leave a Reply