Fruits & Veggies

Hoe krijg jouw dagelijkse portie binnen?
We eten dagelijks vaak echt veel te weinig groente! Fruit lukt vaak nog wel.. Maar groente vinden mensen vaak lastiger. Dat terwijl voldoende groente eten belangrijker is dan fruit! Waarom? Fruit is gezond, maar het is natuurlijk niet voor niets zo zoet.. Er zitten namelijk ook redelijk veel suikers in. Wel natuurlijke suikers, maar ook die hoef je niet teveel te eten.
Groenten bevatten minder koolhydraten dan fruit. Daarnaast bevatten ze weinig calorieën, maar veel vitamines en mineralen. Ook zitten er veel vezels in groenten. Goed voor je stoelgang dus en je zit er snel vol van.
Het eten van groente heeft veel gezondheidsvoordelen en verkleinen de kans op verschillende chronische ziekten. Die 200 gram per dag die het Voedingscentrum aangeeft vind ik echt te weinig! Maar daar hebben veel mensen zelfs al moeite mee om dit binnen te krijgen.. Het hoeft niet moeilijk te zijn. Wanneer je al begint in de ochtend met een portie, sta je al 1-0 voor. Zoals bijvoorbeeld in een smoothie!

Wat zit er in deze smoothiebowl?!
1 banaan
1 courgette (vind je 1 teveel om mee te beginnen?! Bam! Met een halve heb je al bijna die 200 gram binnen. En dit is nog maar het begin!)
1/2 a 1 avocado
2 tl açai (heb je dit niet in huis, dan kun je het ook eventueel weglaten)
(kokos)water
(plantaardige) bio yoghurt
wat vanille voor de smaak

♡ Easy..! Nu alles mixen in een blender of met een staafmixer! Voor de topping kun je er o.a. nog wat noten, zaden en nog wat extra fruit aan toevoegen. 

Wanneer je de rest van de dag dan nog lekker wat rauwkost tussendoor en groente bij je lunch eet. En natuurlijk spelen ze de hoofdrol bij je avondeten! Wedden dat jij op deze manier veel meer aan 200 gram groente per dag komt??

Related Posts

Verslavend lekker! Deze brownies, met tahin, zijn super! En wat het fijne is… Er zit ook nog gewoon...

Lekker voor de kids! Groenten verstoppen in baksels zijn ideaal om moeilijke eters toch wat...

Het is weer september. En dat voelt toch altijd weer meteen officieel als herfst.. Een nieuw...

Leave a Reply