Healthy!

Deze pannenkoekjes zijn heerlijk op een luie zondagochtend… Of op een woensdagmiddag om je kinderen te trakteren op een gezonde lunch!
Ze zijn niet moeilijk om te maken en zijn snel klaar. Super lekker en healthy!

Nodig voor circa 6 kleine pannenkoekjes:
1 grote banaan
40 g havermeel (havermout vermalen tot meel)
2 (bio) eitjes
eventueel een klein scheutje (plantaardige)melk of water, wanneer je het beslag te dik vindt.
1 tl kaneel
1 tl (wijnsteen)bakpoeder)

Aan de slag:

Vermaal de havermout in je keukenmachine tot meel. Voeg de banaan toe en vermaal ook. Vervolgens voeg je de eieren, kaneel en het bakpoeder toe. Mix opnieuw in de keukenmachine. Voeg melk en/of water toe om het beslag iets vloeibaarder te maken. Let op: het hoeft niet zo dun te zijn als normaal pannenkoekenbeslag. Verhit wat kokosolie in een koekenpan en maak 3 kleine rondjes van het beslag in de pan. Zet het vuur niet te hoog. Draai de pannenkoekjes voorzichtig om met een platte spatel en bak de andere kant. Bak vervolgens al het beslag op deze manier op en stapel de pannenkoekjes op een bordje op.

Beleg de pannenkoekjes naar wens, met gezond beleg.
Op de foto zijn de pannenkoekjes belegd met (kokos)yoghurt, verse cranberry’s en een theelepeltje honing.

Related Posts

Verslavend lekker! Deze brownies, met tahin, zijn super! En wat het fijne is… Er zit ook nog gewoon...

Lekker voor de kids! Groenten verstoppen in baksels zijn ideaal om moeilijke eters toch wat...

Het is weer september. En dat voelt toch altijd weer meteen officieel als herfst.. Een nieuw...

Leave a Reply