Lekker voor de kids!

Groenten verstoppen in baksels zijn ideaal om moeilijke eters toch wat groenten binnen te krijgen.
De broodjes zijn lekker voor de lunch, maar wij eten ze ook wel eens bij een maaltijdsoep.

Wat ook handig is: de broodjes zijn makkelijk in te vriezen. Zo heb je altijd een voorraadje in huis.

Nodig:
100 g (glutenvrije) havermout
60 g boekweitmeel + extra om te bestuiven
1 el kokosolie (gesmolten) of olijfolie
kaneel
1,5 el psylliumvezels
200 ml plantaardige melk (ongezoet) of water
1 grote winterpeen, geraspt
1 bietje, geraspt
1 tl (wijnsteen)bakpoeder
eventueel nog een beetje zout naar smaak
pitten en zaden naar keus, om de broodjes mee te bestrooien

Aan de slag:

Verwarm de oven op 180 graden.
Doe de havermout, boekweitmeel en psylliumvezels in een mengkom en meng dit door elkaar. Meng hier nu het water of de melk doorheen en klop dit goed op, zodat er lucht bij komt.
Meng er de olie doorheen en de kaneel en geraspte groenten. Roer/kneed alles goed door elkaar.
Als laatste meng je het bakpoeder erdoorheen.
Bekleed een ovenplaat met bakpapier. Bestuif het (schone) keukenblad of een houten snijplank met wat boekweitmeel. Kneed nu op het keukenblad of de plank broodjes van het deeg. Leg op de ovenplaat. Bestrijk de broodjes met een beetje olie en bestrooi ze met pitjes en zaadjes.
Zet de ovenplaat voor ongeveer 50 minuten in de oven. Dit kan per oven verschillen, dus het kan zijn dat de broodjes er wat langer of juist iets korter in moeten.

De broodjes zijn lekker om bijvoorbeeld te besmeren met avocado, notenpasta of hummus.

groente broodjes 2 groente broodjes

 

Related Posts

Verslavend lekker! Deze brownies, met tahin, zijn super! En wat het fijne is… Er zit ook nog gewoon...

Het is weer september. En dat voelt toch altijd weer meteen officieel als herfst.. Een nieuw...

De zomer is nu toch echt op z’n einde.. Het is weer september. En dat voelt toch altijd weer...

Leave a Reply