Aspergetijd

Voorjaar! Dus de asperges kunnen weer. Ik vind ze heerlijk! Vooral de groene eet ik regelmatig. Lekker uit de oven, roerbakken of op de bbq roosteren. Eet ze zo, met alleen wat olijfolie en grof zeezout, of voeg ze toe aan een salade. Deze keer heb ik er een lekker gerechte met quinoa en avocado van gemaakt. Pittig door de knoflook en chilipoeder, maar ook heerlijk fris, door de citroen die er inzit. Ga jij dit gerechtje uitproberen?
Dit is een lekker bijgerecht of een éénpersoons lunch.

Nodig:
40 g quinoa (in droge vorm)
100 g groene aspergetips
1 grote rijpe avocado
knoflookpoeder
olijfolie
Keltisch zeezout
1 teentje knoflook
scheutje amandelmelk
chilipoeder, naar smaak
1 bosui
1 bio citroen
Aan de slag:

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Kook de quinoa volgens de verpakking.
Was de aspergetips en laat ze goed uitlekken. Bekleed een ovenplaat met bakpapier. Leg daar de asperges op. Besprenkel met olijfolie, knoflookpoeder en het zout.
Rooster ze voor ongeveer 10 minuten in de oven.
Ondertussen maak je de avocadocrème.
Pel en ontpit de avocado. Pel de knoflook en snijd deze in stukjes. Doe dit in een hoge mengkom. Voeg daar een scheutje amandelmelk, wat zout en de chilipoeder naar smaak aan toe. Mix dit nu met een staafmixer tot een glad mengsel.
Snijd de bos uit in stukjes.
Wanneer de quinoa klaar is, giet je deze af en laat goed uitlekken.
Meng iets meer dan de helft van de avocadocrème met de quinoa en bosui. Schep dit op een bord of in een schaal. Leg daar de geroosterde aspergetips op. Schep nu de rest van de avocadocrème erop. Sprenkel er nog wat goede olijfolie overheen en het sap van een halve citroen. Garneer met plakjes citroen.
Variatietip:
Voeg er wat tuinerwtjes aan toe. Past heerlijk in dit gerecht!

Smakelijk!

Liefs,

Ilse
asperges met quinoa en avocado creme 2 asperges met quinoa en avocado creme

Related Posts

Anders dan anders Dit weekend is het Pasen. Dat betekent weer heerlijk gezellig en uitgebreid...

Deze taart is echt zo goed! En hij is ook nog eens helemaal plantaardig en zonder geraffineerde...

Hier zijn deze muffins echt een hit! En ik kan ze met een gerust hart regelmatig maken, want ze...

Leave a Reply