Pompoen… Je komt ze in oktober en november echt overal tegen!
Tijdens de herfstmaanden eet ik het liefst elke dag pompoen…! Heerlijk!
Het verbaast me dan ook soms, dat er mensen zijn die zeggen dat ze nog nooit pompoen hebben gegeten. Een herfst zonder pompoen kan ik me namelijk echt niet voorstellen!!..
De reden dat veel mensen pompoen laten liggen, is meestal omdat ze niet goed weten wat ze met zo’n groot, oranje geval moeten doen.
Pompoenen zijn echt super veelzijdig! Natuurlijk zijn ze harstikke leuk voor Halloween.. Maar vooral in de keuken kun je er de leukste en lekkerste dingen mee maken.. Zoals: cakes, taarten, stoofpotjes en natuurlijk soepen! Oja, als je een heerlijk biologische pompoen hebt, kun je gewoon de schil laten zitten. De schil verwijderen is namelijk de grootste klus. Dus vooral lekker niet doen, deze is gewoon eetbaar. Niet moeilijk doen, wanneer het makkelijk kan!

 

Nodig:
1 liter water
1 rode ui
1 teen knoflook
800 g (biologische) oranje pompoen (ontpit)
200 g winterpeen
200 g pastinaak
1 zoete puntpaprika
100 g (biologische of wilde) gerookte zalm
1 tl kurkumapoeder
2 tl Keltisch zeezout + nog evt. extra naar smaak
peper naar smaak
1 handje verse koriander (mag ook andere verse kruiden zijn, zoals bijv. peterselie)

Benodigdheden:
Staafmixer

Aan de slag:

Was de pompoen. Je hoeft de pompoen niet te schillen. Snijd wel de uiteinden eraf. Snijd vervolgens de pompoen doormidden en verwijder de pitten met een lepel. Snijd de pompoen in grove stukken.
Pel en snijd een ui en knoflook. Verwarm een beetje kokosolie in een soeppan. Fruit hier de ui en knoflook in.
Doe vervolgens het water in de pan en breng het aan de kook met het zout. Wanneer het water kookt, voeg je de pompoenstukken eraan toe. Zet het vuur op laag.
Rasp de winterpenen en pastinaak, verwijder de uiteinden en snijd in stukken. Voeg ook deze toe aan de soeppan met kokend water.
Was de puntpaprika en verwijder de zaadjes. Doe de helft ervan in de soeppan. De andere helft snijd je in kleine stukjes en houd je even apart.
Wanneer de groente zacht gekookt zijn, pureer je het met een staafmixer tot een soep.
Snijd de gerookte zalm in stukjes. Voeg dit samen met de paprikastukjes toe aan de soep.
Beng op smaak met peper, kurkuma en nog evt. een snufje zout.
Laat de soep heel even staan op laag vuur. Blijf tussendoor goed roeren, hij hoeft niet meer te koken.
Voeg er nog een handje verse kruiden aan toe.

Je healthy soep is klaar! Smakelijk!

Related Posts

Bananenbrood verveelt nooit Er bestaan wel tig recepten van bananenbroden. Ik heb er zelf ook al...

Herfst We kunnen er niet meer omheen; het is herfst! Grauw, regen en harde wind! Maar de herfst is...

Anders dan anders Dit weekend is het Pasen. Dat betekent weer heerlijk gezellig en uitgebreid...

Leave a Reply