Sinds kort kun je bij ons een health check doen door middel van een EMB test. Maar wat is dat nu eigenlijk, een EMB test?

Waarom een EMB test?

 • Je loopt al een tijd lang met (vage) klachten
 • Je bent erg moe en futloos
 • Je hebt het idee dat je gevoelig bent voor bepaalde voedingsmiddelen, maar je weet niet welke
 • Je hebt onderzoeken gehad in de reguliere gezondheidszorg, maar ze kunnen niets vinden wat afwijkend is
 • Wanneer je een algehele health check wil doen en meer te weten wil komen over jezelf

Een EMB test is een holistisch bloedonderzoek.
Bloedtesten in de reguliere zorg kunnen bloedarmoede, ijzertekort, schildklierafwijkingen, auto-immuunziekten en bepaalde infecties aan het licht brengen. Maar uit het bloed kan nog veel meer informatie gehaald worden! Met een EMB test (Energetisch Morfologisch bloedtest) wordt er holistisch naar het bloed gekeken. Hierbij kijken we naar het bloed als geheel, en dus naar de mens als geheel. Hierdoor kunnen er veel meer verstoringen en belastingen worden aangetoond, zowel preklinische als energetische belastingen. Dit maakt een EMB test een erg mooie, goede en belangrijke test als aanvulling op een voedingsadvies en/of andere coachtrajecten.

Je komt meer te weten over jezelf met een paar druppels bloed!

De EMB test is een testmethode waarbij er door middel van een vingerprik bloed wordt afgenomen. Het bloed wordt vervolgens opgestuurd naar het lab en onderzocht. Na enkele weken krijgen wij de uitslag binnen en gaan deze analyseren en uitwerken (in Jip & Janneke taal) zodat het voor jou goed te begrijpen is. Deze testmethode geeft onder andere inzicht in optimale waardes qua vitaminen en mineralen en eventuele verstoringen en tekorten. Bij de uitslag krijg je een voedings- en suppletie advies en soms behandeladviezen betreft beweging, ontspanning, etc. waarna je dus direct aan de slag kunt om je weer beter en fitter te voelen.

Welke verstoringen van het lichaam kan er worden aangetoond met deze test?

 • Leverbelasting
 • Darmverstoring
 • pH balans
 • B12-status
 • Vitaminenpanel
 • Mineralenpanel
 • Spoorelementenpanel
 • Geopatische stress
 • Voedingsintoleranties
 • Hormonale balans
 • pH-waarde (verzuring)
 • Stressgevoeligheid
 • Belasting van bacteriën, schimmels, virussen en parasieten
 • Belasting van gifstoffen en vrije radicalen
 • Ontstekingen

Daarnaast worden de reguliere waardes gemeten en geanalyseerd:

 • Trombocyten (aantal bloedplaatjes)
 • Rode bloedcellen (erytrocyten)
 • Witte bloedcellen (leukocyten)
 • Hemoblobine (Hb)
 • Hematocriet (Ht)
 • Mean Corpuscular Volume (MCV)
 • Mean Corpuscular Hemoglobin Concentration (MCHC)

embtest


Waarom bieden wij deze test aan en vinden we dit zo waardevol?

Eigen ervaring

In december 2019 heb ik zelf deze test laten doen. Ik weet dat mijn hormonen snel uit balans zijn door PCOS. Ik eet en beweeg PCOS proof, maar toch kreeg ik eens in de paar maanden last van een bacteriële infectie in mijn gezicht. Voor mijn zwangerschap had ik hier nog nooit last van gehad, en nu bleef het telkens toch weer terugkomen. Ik kreeg sterk het gevoel dat mijn hormonen en darmflora nog niet in balans waren en dat ik daar iets aan moest doen!

Ik vond de test zo waardevol! Je komt meer te weten over jezelf door een paar druppels bloed! Voor mij was het ook een bevestiging dat mijn eetpatroon niet voor niets is en dit ook inderdaad het beste is voor mijn lichaam. Ik eet namelijk geen gluten, tarwe, suiker en koezuivel. Uit de test bleek dat dit inderdaad de dingen zijn waar mijn lichaam gevoelig voor is.
Oke, dus voeding deed ik al naar behoren. Wat kon ik nog meer doen?
Uit het bloedonderzoek kwam ook uit dat ik een aantal tekorten en verstoringen had in mijn lichaam. Zo had ik last van stress. Ik ben niet zo’n prater, luister ook niet of te laat naar mijn lichaam en ga gewoon door. Hoe goed ik het ook aan anderen kan vertellen in mijn adviezen naar cliënten, voor mezelf valt er toch ook nog wel wat te halen hierin 😉 Dat moet dan toch iemand anders van buitenaf nog een keer zeggen en bevestigen voordat ik het dan ook echt aanneem. Iets met eigenwijs ofzo 😉
Dus ik kreeg ook suppletieadvies en ontspanningsadviezen voor de verstoringen.
Vanaf die tijd heb ik geen last meer gehad van de bacteriële infectie. Ik weet dat mijn hormoonbalans een gevoelig dingetje blijft. Dit heb ik grotendeels onder controle. En als dat niet zo is, dan ga ik weer even voor mezelf na waar het aan kan liggen. Is het voeding en/of stresse/te weinig ontspanning? Dan weet ik waar het aan ligt en kan er weer aan werken zodat alles weer in balans is.

Op advies van mij liet Rafael ook deze test doen.
Hij had ontzettend last van zijn darmen, al 9 maanden lang. Hij was er helemaal klaar mee. Uit dit onderzoek kwam uit dat hij inderdaad last had van het leaky gut syndroom, een lekkende darmsyndroom.
Een lekkende darm is een aandoening waarbij in de darmwand minuscule gaatjes ontstaan. Het slijmvlies dat over de darmwand ligt is dan meestal ontstoken. Daardoor kunnen de goede darmbacteriën niet meer goed aanhechten.
Als je een lekkende darm hebt, dan kunnen de afvalstoffen die in je darmen worden geproduceerd door de darmwand dringen en in de bloedbaan terecht komen. Voeding wat nog maar gedeeltelijk verteerd is kan nu ook het lichaam in.
Ook heeft dit tot gevolg dat belangrijke voedingsstoffen minder goed worden opgenomen door het lichaam wat de gehele gezondheid en het immuumsysteem verder aantast. Met als gevolg veel vervelende klachten van dien!
Ook kwam uit het bloedonderzoek uit dat hij last had o.a. van stress en early life stress. Hij is altijd erg druk; drukke baan, niet veel rust en daardoor druk in zijn hoofd. Maar je darmen en hersenen staan nauw met elkaar in verbinding! Wanneer je verstoringen hebt in je darmen krijg je last van stress, stemmingswisselingen, etc. Ook vice versa, wanneer je last hebt van veel stress, of iets dergelijks, kan dit zijn uitwerkingen hebben op je darmen. Dus daarom is het van belang dat beide in balans zijn!
Rafael kreeg voedings- en suppletieadvies. Zijn voedingsadvies was; geen zuivel, tarwe, gluten, alcohol, koffie en suiker. Dit is natuurlijk veel in 1 keer en daarom ook lastig om dat allemaal ineens op te volgen. Hij begon met de supplementen. Zo kreeg hij onder andere supplementen om zijn darmwand weer te herstellen. Maar tegelijkertijd bleef ie wel brood eten en koffie drinken. Daardoor bleef Rafael nog steeds last van zijn darmen houden. Toen heeft hij een week het voedingsadvies opgevolgd. Na 4 dagen waren zijn klachten al verdwenen! Het is dus echt een combinatie van voeding en de juiste supplementen. Hij merkte daarna al snel weer wanneer hij iets “verkeerds” had gegeten, dan wist ie ook waar het aan lag. Dit voedingsadvies voor hem is trouwens niet blijvend. Zodra zijn darmen weer hersteld zijn kan hij bepaalde voedingsmiddelen weer langzaam inbouwen, mocht hij dat willen. Want Rafael heeft wel gemerkt dat hij op deze manier eten ook wel fijn vindt, omdat hij zich fitter en energieker hierdoor voelt.

Wil jij ook meer te weten komen over jezelf wat je kunt doen aan je (vage) klachten? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met mij of met Rafael!

 

Related Posts

Mijn tips voor een gezonde zwangerschap Happy! Alweer 18 weken ben ik in blijde verwachting van ons...

Herfst We kunnen er niet meer omheen; het is herfst! Grauw, regen en harde wind! Maar de herfst is...

Anders dan anders Dit weekend is het Pasen. Dat betekent weer heerlijk gezellig en uitgebreid...

One Comment
 
 1. Gijs 31 augustus 2020 at 14:56 Beantwoorden

  Wat enorm veel inzichten!
  Na een EMB test heb ik een zeer uitgebreid advies gekregen van Rafael en Ilse.
  Ik ben direct aan de slag gegaan met het aangepaste dieet en supplementie-advies.
  Al na enkele dagen merkte ik al grote vooruitgang en voelde ik me beter dan de afgelopen jaren.
  Verschillende klachten (welke ik zelf niet eens aan elkaar had gelinkt) verbeterde of verdwenen zelfs helemaal:
  Ik kwam eigenlijk alleen om te ontdekken welke voeding ik moest laten. Dat werd gevonden en opgelost. Maar als bonus slaap ik beter, barst ik weer van de energie en zijn mijn rugklachten bijna verdwenen.
  Ik ben pas een week bezig met de aangepaste voeding, dus ben benieuwd hoe ik me over een paar weken voel.
  Super bedankt!

Leave a Reply