Nog geen idee wat je moet eten vanavond?! En heb je geen zin om uitgebreid te koken met het warme weer!? Dan is deze salade perfect!

Een heerlijke, gemakkelijke en voedzame salade met zoete aardappel!

 Vooral wanneer de zon flink schijnt, zoals nu, is het eten van zoete aardappelen een goed idee. De zoete aardappel is rijk aan bètacaroteen (pro-vitamine A). Dit is onder andere goed voor het gezichtsvermogen, huid en tanden. Maar is vooral ook super voor je huid tijdens de zomer! Het stimuleert namelijk de pigmentvorming waardoor je sneller een mooi egaal bruin kleurtje kunt krijgen. Bètacaroteen beschermt de huid tegen de schadelijke UV-straling van de zon. Maar pas wel op..! Bètacaroteen is geen vervangende bescherming! Maar zie het meer als een extraatje voor je huid, tegen de zon.

 Nodig voor de salade: 
  • 2 handjes rucola
  • 1 grote zoete aardappel
  • 1/2 appel (bij voorkeur biologisch)
  • circa 5 groene olijven
  • 1/4 komkommer
  • 1 handje walnoten
  • 2 gekookte biologische eitjes
  • (Keltisch)zeezout en peper naar smaak
  • paprikapoeder naar smaak
  • koriander naar smaak (als je er niet van houdt, kun je dit ook weglaten)
  • een scheutje olijfolie, extra vierge

Nodig voor de dressing:

  • 1 el appelstroop (van 100% appels, zonder suiker toegevoegd)
  • 1 el rode wijnazijn of balsamicoazijn
  • 1 el olijfolie, extra vierge

Aan de slag:

Zet een pannetje met ruim water op het vuur en laat dit koken. Schil ondertussen de zoete aardappel. Wanneer het water kookt, kook je hier de aardappel in, tot deze gaar is (circa 10 minuten). Dit kun je controleren met een mesje. Kook de eitjes ondertussen. Leg op een schaal of in een kom de rucola. Snijd de zoete aardappel in schijfjes en verdeel ze over de rucola. Breng dit op smaak met wat paprikapoeder, zeezout, peper en een scheutje olijfolie. Was en snijd de komkommer en appel. Snijd de olijven doormidden. Verdeel dit allemaal over de salade. Nu maak je de dressing. Meng de ingredienten tot een dressing. Sprenkel dit over de salade heen. Wanneer de eitjes lang genoeg gekookt hebben (medium tot hard) laat je de eitjes schrikken onder koud water. Pel deze vervolgens en snijd ze in vieren. Leg de stukjes ei over de salade. Als laatste garneer je de salade nog met een handje walnoten en eventueel met koriander.
Je healthy salade is nu klaar! Enjoy!
salade zoete aardappel
Related Posts

Herfst We kunnen er niet meer omheen; het is herfst! Grauw, regen en harde wind! Maar de herfst is...

Sinds kort kun je bij ons een health check doen door middel van een EMB test. Maar wat is dat nu...

Anders dan anders Dit weekend is het Pasen. Dat betekent weer heerlijk gezellig en uitgebreid...

Leave a Reply