Nodig:
50 g havermout
40 g kikkererwtenmeel (verkrijgbaar bij de biologische  -en Turkse/Marokkaanse supermarkten)
4 el gebroken lijnzaad
1 tl Himalaya zout
diverse pitten en zaden, zoals sesamzaadjes, pompoen –en zonnebloempitten
150 ml water
evt. kruiden naar smaak, zoals bijvoorbeeld komijnzaad of rozemarijn

Aan de slag:

Verwarm de oven op 175 graden.
Doe de havermout, lijnzaad en het meel in een kom.
Doe daar het zout bij. Meng alles goed door elkaar.
Vervolgens giet je het water in de kom en meng je het weer goed door elkaar. Meng diverse pitten en zaden door het beslag.
Laat dit mengsel 15 minuten staan.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Smeer daar het mengsel over uit met de bolle kant van de lepel.
Heb je het mengsel op een gewenste dikte uitgesmeerd, dan kun je de crackers in gewenste formaat snijden.
Zet de ovenplaat voor +/- 30 minuten in de oven. Zijn ze nog niet knapperig genoeg? Zet dan de oven uit en laat de oven afkoelen met de crackers erin. Je kunt de deur van de oven eventueel nog op een klein kiertje zetten.

Related Posts

Soms heb ik gewoon echt even zin in een lekker sneetje brood! Maar omdat ik zo min mogelijk gluten...

Ijs kan altijd! Voor trek in ijs hoeft het geen zomer te zijn. Ik vind ijs altijd lekker! Vooral in...

Goede voornemens De eerste week van 2020 zit er alweer bijna op. Heb jij goede voornemens gemaakt?...

Leave a Reply