Nodig:
50 g havermout
40 g kikkererwtenmeel (verkrijgbaar bij de biologische  -en Turkse/Marokkaanse supermarkten)
4 el gebroken lijnzaad
1 tl Himalaya zout
diverse pitten en zaden, zoals sesamzaadjes, pompoen –en zonnebloempitten
150 ml water
evt. kruiden naar smaak, zoals bijvoorbeeld komijnzaad of rozemarijn

Aan de slag:

Verwarm de oven op 175 graden.
Doe de havermout, lijnzaad en het meel in een kom.
Doe daar het zout bij. Meng alles goed door elkaar.
Vervolgens giet je het water in de kom en meng je het weer goed door elkaar. Meng diverse pitten en zaden door het beslag.
Laat dit mengsel 15 minuten staan.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Smeer daar het mengsel over uit met de bolle kant van de lepel.
Heb je het mengsel op een gewenste dikte uitgesmeerd, dan kun je de crackers in gewenste formaat snijden.
Zet de ovenplaat voor +/- 30 minuten in de oven. Zijn ze nog niet knapperig genoeg? Zet dan de oven uit en laat de oven afkoelen met de crackers erin. Je kunt de deur van de oven eventueel nog op een klein kiertje zetten.

Related Posts

Verslavend lekker! Deze brownies, met tahin, zijn super! En wat het fijne is… Er zit ook nog gewoon...

Lekker voor de kids! Groenten verstoppen in baksels zijn ideaal om moeilijke eters toch wat...

Het is weer september. En dat voelt toch altijd weer meteen officieel als herfst.. Een nieuw...

Leave a Reply