Sorry alvast! Want deze cake is te lekker om vanaf te blijven!
Maar heel erg schuldig hoef je je er niet over te voelen, want deze cake is nog best gezond ook..!
Pompoen werkt perfect in cake en gebak. Door de pompoen krijgt de cake namelijk een smeuïge maar toch stevige structuur.
De cake is heerlijk als tussendoortje, maar je kunt het ook met een gerust hart eten als een ontbijtcake.

Nodig:
250 (biologische) oranje pompoen, ontpit
100 g havermout
1 grote rijpe banaan
2 biologische eieren
2 el gesmolten kokosolie
2 el amandel- of cashewpasta of tahin
2 tl vanillepoeder- of extract
1 tl koekkruiden
3 a 4 el zoet, zoals ahornsiroop of kokosbloesemsuiker
7 el cacaopoeder (rauw)
1 el carobepoeder
50 g pure chocolade (ik koos voor 99%)
1 tl baksoda + een scheut appelciderazijn

Nodig topping:
1 el kokosolie
3 el cacaopoeder
20 g pure chocolade (ik koos voor 99%)
1 el ahornsiroop of kokosbloesemsuiker
snufje grof zeezout (ik nam Keltisch zeezout)

Aan de slag:

Verwarm de oven op 180 graden.
Rooster de pompoen. Deze kun je gewoon in zijn geheel in de oven leggen. Rooster de pompoen voor zo’n 30 minuten gaar. Wanneer de pompoen zacht is snijd je hem doormidden en haal je met een lepel de pitten eruit. Je kunt er ook voor kiezen de pompoen te koken. Snijd de pompoen dan doormidden, lepel de pompoenpitten eruit en snijd vervolgens de pompoen in stukken. Kook de pompoenstukken totdat ze zacht zijn.
Verwijder de schil van de pompoen. Pureer de pompoen en banaan met een staafmixer of met een keukenmachine. Voeg vervolgens de eieren en havermout toe en pureer nogmaals goed tot een glad beslag. Ook de notenpasta en kokosolie meng je door het beslag. Roer vervolgens de carobe- en cacaopoeder, vanille, koekkruiden en het zoet erdoorheen.
Breek de chocolade in stukjes en roer dit ook door het beslag. Als laatste meng je er het baksoda met een scheut appelciderazijn erdoorheen.

Bekleed een bakblik met bakpapier of vet deze in met kokosolie. Giet hier het beslag in het bakblik en zet deze voor 50 minuten in de oven.

Laat de cake afkoelen.

Maak ondertussen de chocoladetopping. Smelt in een pannetje de kokosolie en de chocolade op laag vuur. Wanneer dit gesmolten is zet je het vuur uit en roer je de cacaopoeder en het zoet erdoor. Giet de gesmolten chocolade over de cake. Mak af met een snufje grof zeezout.

Geniet van je smeuïge chocoladecake!

Liefs,

Ilse

chocoladecake

 

Related Posts

Een heerlijke veganistische, goed vullende soep! En niet heel onbelangrijk natuurlijk.. De soep is...

Crackers zijn ideaal en lekker voor bij de lunch, als snack tussendoor of voor bij de borrel....

Wat is er nu lekkerder om je op te warmen met een warme kop soep?! Deze soep is lekker, makkelijk...

Leave a Reply