Chocolade Valentijnscake

Het is bijna 14 februari… Valentijnsdag! Don’t forget!
Hoe ga jij jouw Valentijn verrassen? Weet je het nog niet?…

Psst, mannen… Wij vrouwen, houden van chocolaaaaade! 😉 Heb je dit jaar geen inspiratie hoe je je geliefde moet verwennen? Bij deze speciaal een receptje om jullie vrouwen te verrassen! En geloof me, deze cake is echt niet moeilijk om te maken! Je scoort hier zeker weten punten mee!

Oja, dames.. Kunnen jullie niet wachten tot Valentijnsdag om deze cake te proeven? Of willen jullie je man verrassen? Bij de mannen scoor je hier ook vast punten mee. What’s new?! De liefde van de man gaat tenslotte door de…… ja, precies!

Omdat ik goede reacties heb gekregen op het recept van de Speculaascake met witte bonen, heb ik nu een variant bedacht met bruine bonen. Chocolade hoort nu eenmaal bij Valentijnsdag en om deze dag toch nog een beetje healthy te houden is de Chocolade Valentijnscake zeker geschikt!


Nodig:
200 g zwarte, rode of bruine bonen (eventueel uit pot/blik. Let dan op dat er geen suiker aan toegevoegd is)
100 g havermout
2 el Ghee/roomboter/kokosolie (op kamertemperatuur)
2 eieren
6 el rauwe cacao
2 (over)rijpe grote bananen
150 g (verse) dadels, ontpit (wil je het nog iets zoeter? Voeg dan wat extra dadels toe of 1 el ahornsiroop)
1 tl vanillepoeder – of extract
1 tl kardemom
1 tl (wijnsteen)bakpoeder
stukjes pure chocolade (tenminste 72%)
2 handjes pecannoten

Aan de slag:

Verwarm de oven op 180 graden. Wanneer je bonen uit een blik of pot gebruikt, spoel deze dan af in een vergiet en laat ze goed uitlekken. Als je ongekookte bonen gebruikt moet je deze eerst van te voren 8 uur laten weken en daarna nog koken (zie de instructies op de verpakking).

Doe de havermout in een keukenmachine of blender en vermaal dit tot meel. Voeg daar de bananen, bonen, boter, eieren en dadels aan toe. Laat de keukenmachine draaien zodat alles vermalen en gemengd is tot een beslag.
Schep ondertussen de cacao erbij. Voeg daarna vanille en kardemom toe en meng alles nog goed door elkaar.
Als laatste roer je het bakpoeder er door heen.

Vet een bakblik in met boter of bekleed deze met bakpapier. Giet het beslag in het blik.
Strooi er wat stukjes pure chocolade overheen en bedek de bovenkant van de cake met pecannoten.
Zet de cake nu voor circa 50 a 60 minuten in de oven. Check met een cocktailprikker of de cake gaar is van binnen. Wanneer de prikker er schoon uitkomt, is de cake gaar.
Ik weet dat het moeilijk is maar nog even geduld.. Laat de cake goed afkoelen voordat je ‘m aansnijdt.

Geniet heerlijk romantisch, samen van deze cake!

Happy Valentine’s day!

Related Posts

Een ontbijtje dat eigenlijk te mooi is om op te eten… Jup, dat zijn de smoothiebowls! Scrol maar...

Van bananenbrood krijg ik nooit genoeg! Ik vind het lekker als tussendoortje, maar het kan ook...

Nog even een winters soepje! Ook al is het bijna lente, het is toch guur en koud! Daarom is het...

Leave a Reply