Deze taart is echt zo goed! En hij is ook nog eens helemaal plantaardig en zonder geraffineerde suiker! Een dikke aanrader om eens te proberen!

Nodig voor de bodem:
80 g gemengde rauwe noten
50 g havermout
2 el arrowroot
2 el tahin en/of pindakaas (ik koos voor 50/50)
50 ml amandelmelk (ongezoet)
2 el gesmolten kokosolie
snufje zout

Nodig voor de vulling:
1 ½  blikje volle kokosmelk
120 g rauwe cashewnoten (ongebrand en ongezouten dus)
4 tl agar agar
1 tl vanille
circa 3 a 4 tl pure stevia of 3 a 4 el ander zoet, zoals ahornsiroop (je kunt ook eventueel nog een banaan gebruiken, dan heb je minder ander zoet nodig) + nog wat extra voor de paarse lagen
125 g bosbessen (diepvries) + nog extra om te garneren

Aan de slag:

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Mix de ingrediënten voor de bodem met een keukenmachine of in een blender.
Bekleed de bodem van een springvorm (een kleine tot middelgrote) met bakpapier. Verdeel het beslag over de bodem van de springvorm en druk aan met je handen.
Zet de springvorm voor 15 minuten in de oven.
Kook de cashewnoten voor 5 minuten in een pannetje met water. Giet de cashewnoten af en laat goed uitlekken. Doe de cashewnoten in een hoge mengom.
Roer de kokosmelk, agar agar en het zoet goed door elkaar met een garde. Breng dit aan de kook in een steelpan. Giet dit daarna bij de cashewnoten en mix met een staafmixer tot een glad beslag.
Giet de helft van dit beslag op de bodem van de taart.
Laat dit ongeveer 15 minuten afkoelen in de koelkast.
Maak nu de rest van de lagen.
Mix met een staafmixer de bosbessen met 150 ml kokosmelk. Doe dit in een steelpannetje en roer er 2 tl agar agar en nog wat zoet, zoals bijvoorbeeld 1 tl pure stevia of 1 el ahornsiroop, doorheen. Breng aan de kook. Mix de helft van het bosbessenmengsel met de overige helft van het cashewnotenbeslag. Giet dit ook op de taart. Laat opnieuw afkoelen voor circa 10 a 15 minuten in de koelkast. Giet daarna de laatste laag eroverheen, het bosbessenmengsel. Laat voor ongeveer 2 uur opstijven in de koelkast.
Garneer met wat kokosrasp en bosbesjes.

Lekker genieten!

Liefs,

Ilse
bosbessen cheesecake 3bosbessen cheesecake 2

Related Posts

Anders dan anders Dit weekend is het Pasen. Dat betekent weer heerlijk gezellig en uitgebreid...

Hier zijn deze muffins echt een hit! En ik kan ze met een gerust hart regelmatig maken, want ze...

Aspergetijd Voorjaar! Dus de asperges kunnen weer. Ik vind ze heerlijk! Vooral de groene eet ik...

Leave a Reply