Een lekker voedzaam en verrassend soepje! Deze soep is vullend, voedzaam en met een zoetige smaak. In combinatie met kokosmelk is dit heerlijk!

Nodig:
1 rode ui
1 a 2 teentjes knoflook
1 middelgrote winterpeen
150 g zoete aardappel
400 g voorgekookte bietjes
1 stukje verse gember
snufje komijnzaad
200 ml kokosmelk
1 liter water
1 gistvrij en suikervrij bouillonblokje (ik gebruik zelfs vaak geen bouillonblokjes meer, en breng het extra op smaak met zout, peper en andere kruiden)
peper en zout naar smaak


Aan de slag:

Rasp, was en snijd de wortel. Snipper de ui en pel de knoflook. Verhit een beetje olie in de pan. Bak hier de wortel, gember, knoflook en de ui in. Schil, was en snijd de zoete aardappel in blokjes. Voeg ook dit toe aan de pan.
Voeg het water en het bouillonblokje toe en breng zachtjes aan de kook. Voeg de kruiden toe en laat de groenten gaar worden (controleer vooral bij de wortel, deze heeft de langste kooktijd nodig). Voeg de bietjes toe en pureer alles met een staafmixer tot een gladde soep. Zet het vuur uit en roer er de kokosmelk doorheen.
Serveer in kommen en garneer eventueel met granaatappelpitjes voor een vrolijke touch.
Smakelijk!

Liefs,

Ilse

bietensoep 3

Related Posts

Herfst We kunnen er niet meer omheen; het is herfst! Grauw, regen en harde wind! Maar de herfst is...

Sinds kort kun je bij ons een health check doen door middel van een EMB test. Maar wat is dat nu...

Anders dan anders Dit weekend is het Pasen. Dat betekent weer heerlijk gezellig en uitgebreid...

Leave a Reply