Bananenbrood

Inspiratie, Recepten  /   /  By ilse fernandez

Bananenbrood verveelt nooit

Er bestaan wel tig recepten van bananenbroden. Ik heb er zelf ook al een aantal versies op mijn site staan. Het was lang geleden dat ik een bananenbrood had gemaakt. Ik had overrijpe bananen liggen, dus ik vond het wel weer eens tijd om een bananenbrood te maken. Dit keer eentje zonder al teveel poespas.

Het bananenbrood is glutenvrij en bevat alleen de (fruit)suikers van de bananen. Bananenbrood is daarom een ideaal en gezond tussendoortje. Ook erg lekker als ontbijt trouwens! Vries plakjes bananenbrood in en je hebt altijd een lekker tussendoortje op voorraad.

Nodig:
3 overrijpe bananen + nog 1 extra voor de topping
3 biologische eieren
50 ml ongezoete amandelmelk
120 g boekweitmeel (je kunt ook eventueel kiezen voor (glutenvrij) havermeel)
2 el gesmolten kokosolie
1 el tahin (of pindakaas. Vind je dit beide niet zo lekker, dan kun je het ook eventueel weglaten. Voeg dan nog een extra el kokosolie aan het beslag toe)
1 tl vanille extract
1 tl kaneel
snufje zout
eventueel nog extra zoet, zoals 1 a 2 tl pure stevia bijvoorbeeld. Of pureer er anders nog wat dadels doorheen
1 tl baksoda + scheutje appelazijn

Aan de slag:

Verwarm de oven op 180 graden.

Prak de bananen met een vork in een grote kom. Meng hier de eieren, melk en gesmolten kokosolie en tahin erdoorheen. Voeg daarna het meel en een snufje zout eraan toe. Roer alles goed door elkaar. Voeg de kaneel en vanille toe aan het beslag. Als laatste roer je er baksoda met appelazijn doorheen.

Bekleed een bakblik met bakpapier. Giet daar het beslag in. Snijd een banaan in de lengte doormidden en top daarmee af. Zet het blik voor circa 50 minuten in de oven.

* Je kunt natuurlijk nog variëren en er bijvoorbeeld nootjes aan het beslag toevoegen en/of stukjes pure chocolade.

Screenshot_20210128-125602_Instagram

Related Posts

Herfst We kunnen er niet meer omheen; het is herfst! Grauw, regen en harde wind! Maar de herfst is...

Anders dan anders Dit weekend is het Pasen. Dat betekent weer heerlijk gezellig en uitgebreid...

Deze taart is echt zo goed! En hij is ook nog eens helemaal plantaardig en zonder geraffineerde...

Leave a Reply