Heerlijk…Het is voorjaar!

Het is lente! Dus dan krijg ik weer zin in heerlijke frisse smaken! Dit bananenbrood is zo’n recept wat perfect past bij het voorjaar! Super lekker en gezond bij het ontbijt of eet het als tussendoortje..! Of wat dacht je om heerlijk te serveren bij het Paasontbijt of Paasbrunch?! Laat dat voorjaarszonnetje maar komen!

Nodig:
3 rijpe bananen
2 eieren
100 g havermeel (havermout malen tot meel) of amandelmeel
1 el ahornsiroop
sap + rasp van 1 biologische citroen
2 tl vanillepoeder- of extract
1 tl tijm
1 tl baksoda
Optioneel: stukjes gedroogd fruit

Aan de slag:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix de bananen, havermeel en eieren in een keukenmachine of blender tot een beslag. Voeg daar tijm, de ahornsiroop, het sap en de rasp van de citroen en vanille aan toe. Lekker om ook nog wat stukjes gedroogd fruit aan het beslag toe te voegen.
Als laatste meng je er het baksoda doorheen.

Bekleed een cakeblik met bakpapier of vet deze in met wat kokosolie. Zet het brood voor ongeveer 45 minuten in de oven. Controleer met een cocktailprikker of het bananenbrood gaar is. Wanneer de prikker er schoon uitkomt, is het brood gaar.

Geniet lekker van de lente met dit heerlijke bananenbrood!

 

bananenbrood

Related Posts

Een ontbijtje dat eigenlijk te mooi is om op te eten… Jup, dat zijn de smoothiebowls! Scrol maar...

Van bananenbrood krijg ik nooit genoeg! Ik vind het lekker als tussendoortje, maar het kan ook...

Nog even een winters soepje! Ook al is het bijna lente, het is toch guur en koud! Daarom is het...

Leave a Reply