Anders dan anders

Dit weekend is het Pasen. Dat betekent weer heerlijk gezellig en uitgebreid ontbijten, brunchen of lunchen! Dit jaar zal het vast anders zijn dan andere jaren. Vier je normaal gesproken Pasen met een grote groep mensen aan een lange tafel, zal het dit jaar met een stuk kleiner groepje zijn, met alleen je gezin of met enkele vrienden op 1,5 meter afstand. Dat geeft toch wel een vreemd gevoel. Maar ook dit jaar kun je uitpakken met Pasen, zodat je er toch een leuk feest van kunt maken. Maak er iets gezelligs van! En dat kan met een lekkere goed gevulde tafel.
Heb je nog geen idee wat je op je Paastafel gaat zetten?! Met deze tips steel je zeker de show! En je zet ook nog iets gezonds op tafel!
Of je nu voor een ontbijt, lunch/brunch of diner gaat. Er zit vast wel iets bij waarmee jij je tafel kunt vullen.

Zoete Paasbroodjes
Lekkere verse broodjes maken het ontbijt!
Wat dacht je van deze zoete Paasbroodjes. Ze zijn vullend en voedzaam. Met het beleg kun je lekker zelf variëren. Heerlijk met een lekkere notenpasta bijvoorbeeld.

paasbroodjes 2

Two in one breakfast smoothie
Ook een lekkere gezonde en frisse smoothie doet het altijd goed. Deze Two in one breakfast smoothie staat ook meteen mooi op je paastafel. Serveer met nog wat lekker vers fruit.

two in one breakfast

Warme ontbijtpap met bietjes en gebakken appel
Nog zo’n lekker en mooi uitziend ontbijtreceptje is deze warme ontbijtpap met bietjes en gebakken appel. Ik hou van de kleur van bietjes! Het ziet er meteen feestelijk uit!

ontbijtpap met bietjes en appel

Citroen maanzaadmuffins
Eet deze lekkere muffins bij het ontbijt, als traktatie tussendoor of serveer het bij je toetje als afsluiting van je Paasdiner. Wanneer je deze Citroen maanzaadmuffins ook op tafel zet, deze kunnen altijd!

citroen maanzaad muffins

Bietensoep
Ga je voor een Paasbrunch -lunch -of diner, dan is een soepje altijd lekker. Dit is een lekker fris, zoetig en niet te zwaar soepje. Deze bietensoep is erg verrassend en kleurt super mooi op je Paastafel!

bietensoep 3

Groentebroodjes
Deze fijne groentebroodjes zijn lekker bij de lunch en een soepje. Groenten verstoppen in baksels zijn ideaal om moeilijke eters, zoals je kinderen misschien, toch wat groenten binnen te laten krijgen.

groente broodjes 3

Groene aspergetips met quinoa en avocadocrème
Een ander lekker gerechtje voor de lunch of als bijgerecht bij het diner zijn deze groene aspergetips met quinoa en avocadocrème. Want wat is er nog meer voorjaar dan asperges?! Deze mogen dan eigenlijk ook niet ontbreken.

asperges met quinoa en avocado creme 2

Bosbessen “cheesecake”
Lekker voor bij de koffie of als afsluiter van je diner. Maar je kunt deze lekkere taart ook best bij het ontbijt eten hoor;) Deze lekkere vegan Bosbessen cheesecake is echt een topper!

bosbessen cheesecake 3

Hopelijk zit er iets bij dat je kunt gebruiken voor jouw Paastafel. Geniet ervan! Anders dan anders, maar desalniettemin; een héél fijn pasen allemaal!

En laat het me vooral weten wat je van de recepten vond. (Insta: @slimp_and_pure #slimandpure)

 

Liefs,

Ilse

 

 

 

 

 

 

Related Posts

Bananenbrood verveelt nooit Er bestaan wel tig recepten van bananenbroden. Ik heb er zelf ook al...

Mijn tips voor een gezonde zwangerschap Happy! Alweer 18 weken ben ik in blijde verwachting van ons...

Herfst We kunnen er niet meer omheen; het is herfst! Grauw, regen en harde wind! Maar de herfst is...

Leave a Reply